Caisele – 4 virtuti nebanuite pentru sanatate

Caisele fac parte din categoria celor mai apetisante si mai delicioase fructe ale verii in nuante de portocaliu gurmand. Sunt cele care anunta venirea verii si care consumate natur te ajuta sa beneficiezi de o multime de vitamine, minerale, dar si fibre, cu beneficii deloc de neglijat atunci cand vine vorba despre sanatate.

In plus, casisele sunt cele mai bogate fructe in vitamina A. Sunt si foarte apreciate de catre sportivi, datorita nivelului foarte bogat in fier si cupru… Dar lucrurile bune nu se opresc insa aici.

O protectie minunata contra radicalilor liberi. Caisele sunt bogate in antioxidanti in mod natural. Sunt si cele mai bune surse de vitaminele A si C. Iar cele doua vitamine combinate au si mai multe ebenficii. Dar caisele contin si flavoinoizi care te ajuta sa lupti contra bolilor cardiovasculare. In plus, antioxidantii sunt de mare ajutor atunci cand vrei sa intretii tineretea celulelor si sa te tii departe de unele maladii precum Alzheimer.

Caisele de ajuta sa te tii departe de inflamatii de tot felul. Caisele sunt o sursa foarte interesanta de catechine care se rgasesc si in ceaiul verde sau in cacao. Catechinele sunt cele care au o actiune anti-inflamatorie foarte benefica, inhiband actiunea anumitor enzime care sunt responsabile cu inflamatiile. Caisele pot proteja astfel vasele de sange si pot ameliora presiunea arteriala.

Caisele protejeaza vederea. Datorita nivelului foarte ridicat de caroten, caisele sunt cele mai bune pentru a proteja vederea. Consumand in mod regulat caise vei putea sa protejezi retina si sa reduci pierderea acuitatii vizuale legata de inaintarea in varsta.

Caisele te vor ajuta sa iti faci plinul de minerale. Caisele vin cu un aport deloc de negljat de potasiu. Dar si de fier, de magneziu sau de cupru. Toate aceste minerale sunt foarte apreciate mai ales de catre cei care au o activitate fizica regulata si intensa. Caisele, proaspete sau uscate sunt cele mai adaptate fructe atunci cand vine vorba despre nevoile lor. Te ajuta sa iti faci plinul de minerale, sa te recuperezi dupa un efort mai intens, dar si sa elimini toxinele legate de oboseala.

About the author
articolesite

Leave a Comment