Care sunt cele mai bune solutii pentru a lupta contra retentiei de apa?

Atunci cand retentia de apa te chinuie si iti complica existenta, pentru a lupta contra ei, cel mai bine ar fi sa combini strategiile. Alimentatie, sport, masaj,creme drenante… care sunt cele mai bune alegeri pe care le poti face?

Retentia de apa este o problema 100% legata de o proasta circulatie. Apa fuge din capilare si se infiltreaza in tesuturi.

Care este insa alimentatia care te ajuta sa pui capat acestei probleme?

  • primul reflex atunci cand vine vorba despre retentia de apa si inflamatiile cu care aceasta vine- sa nu mai folosesti atata sare in preparate.
  • atentie insa si la excesul de cruditati si de supe care au tendinta de a supraincarca tesuturile mai ales la persoanele care sunt predispuse retentiei de apa.
  • bauturile light cu aspartamul si cu aditivii lor te pot face si ele sa retii apa. Acelasi lucru si in cazul iaurturilor si branzeturilor mai light care pe langa aspartam mai contin si cazeina.
  • ai grija insa si la regimurile vegane dezechilibrate. Un nivel de proteine mult prea scazut in sange poate cauza si el retentia de apa.

Contra apei, nimic nu este mai eficient decat…. apa. Adica inotul, activitatile acvative precum aquagym sau aquapunching. Toate aceste practici sunt cele care te vor ajuta sa ai picioare mai usoare si care vor relansa circulatia limfatica si sangvina.

Cremele drenante. Plantele drenante si cu un efect veinotonic sunt cele mai bune in acest caz.

Ai grija si la nivelul de zahar pe care il consumi, deoarece si acesta poate sa favorizeze retentia de apa. Acesta ridica nivelul de insulina si poate obosi rinichii care nu mai pot elimina excesele. Dar grasimile bune de genul omega 3 sunt de mare ajutor pentru a proteja peretii vaselor de sange si pentru a regla schimbul de lichide.

Privilegiaza alimentele picante, amare si astringente. Sunt cele care vor favoriza drenajul, circulatia si “destocarea”. La fel ca si alimentele in nuante de rosu. Citricele, hrisca, ceaiul sau ceapa sunt si ele cele mai bune alimente pe care poti miza.

About the author
articolesite

Leave a Comment