Ceaiul matcha, rege printre antioxidanti

Foarte multa vreme considerat de catre samurai drept un medicament, ceaiul matcha are nenumarate proprietati binefacatoare pentru organismul nostru. Secretul japonezilor, acest ceai sub forma de pudra, intr-o nuanta de verde foarte stralucitor, este bogat mai ales in antioxidanti.

Mai putin cunoscut decat ceaiul verde obisnuit, ceaiul matcha, este mult mai eficient decat acesta. Folosit in bucatarie, dar si in domeniul cosmeticii, acest ceai minunat are o multime de beneficii pentru sanatate.

Un ceai cu 1001 virtuti. Ceaiul matcha poate ameliora memoria si concentrarea. Teina si cafeina ce se regasesc in ceaiul matcha contribuie la favorizarea capacitatii de concentrare si de memorizare, fara sa provoace insa nervozitate precum cafeaua. Este tonic si dinamizant si te ajuta sa stimulezi functiile intelectuale.

Poate lupta contra imbatranirii pielii. Ceaiul matcha este si un excelent antioxidant, fiind cea mai buna alegere atunci cnad vrei sa iti protejezi celulele pielii contra efectelor nefaste ale trecerii timpului. Ceaiul matcha are un nivel foarte important de catechine, molecule care pot stimula sinteza de colagen si care pot diminua degradarea acestuia. Ceaiul matcha este cu alte cuvinte, cel mai bun aliat anti-age. Actiunea sa anti-inflamatorie este cea care permite in acelasi timp reducerea imbatranirii cutanate pentru orice tip de ten.

Ceaiul matcha linisteste si relaxeaza. Ceaiul matcha este foarte bogat in L- teanina, o substanta care se regaseste doar in cateva varietati de ceaiuri. O proprietate care te va ajuta sa reduce foarte usor efectele stresului si care va mari capacitatea de adaptare in anumite situatii.

Dar pe langa faptul ca este calmant, acesta vine si cu energia necesara pentru a face fata asa cum trebuie sarcinilor zilnice. Este foarte bun si pentru organism, deci de mare ajutor atunci cand vrei sa faci o cura detox.

Cum se poate folosi? Sub forma de bautura, ceaiul matcha nu trebuie sa fie lasat la infuzat. Deoarece se regaseste sub forma de pudra se poate prepara astfel- pune o canitate mai mica intr-o ceasca sau intr-un bol si arunca apa fierbinte peste. Dar este cel mai delicios si in sucurile smoothie sau in deserturi. Alaturi de susan, de ciocolata alba sau de fraguta, este cel mai delicios.

About the author
articolesite

Leave a Comment