Care sunt cele mai frecvente boli genitale la femei si cand apar?

De foarte multe ori, aparitia unei boli genitale duce la o serie de alte probleme, cele mai multe ori de natura psihica. Nimanui nu ii place sa vorbeasca despre astfel de probeme, motiv pentru care de multe ori sunt lasate sa se agraveze. Un sfat cat se poate de important este sa mergi la doctor, ori de cate ori apare o problema. De asemenea,este bine sa fii informat. Iata, asadar, care sunt cele mai frecvente probleme genitale si cand apar.

  1. Infectia tractului urinar. De cele mai multe ori, aceste infectii apar la femeile cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani, care au cele mai multe raporturi sexuale. Una dintre cauzele aparitii infectiilor este folosirea prezervativului, care contine spermicide. Acestea pot tulbura echilibrul florei bacteriene si si duc la dezvoltarea bacteriilor nocive. Pentru evitarea acestor probleme este indicata urinarea imediat dupa actul sexual.  De asemenea, consumul sucului de afine ajuta foarte mult.
  2. Incontinenta urinara. De cele mai multe ori, apare la varste intre 25 si 44 de ani si se manifesta prin cativa stropi de urina scapati in pantaloni. Principala cauza a incontinentei urinare este nasterea, insa partea buna este ca o astfel de problema poate sa fie rezolvata cu usurinta prin exercitii kegel si prin eliminarea din alimentatie a ciocolatei, laptelui, cafeinei si fructele acide.
  3. Infectii cu transmitere sexuala. Bolile cu transmitere sexuala, precum gonoreea, chlamydia sau papiloma virusul uman pot fi destul de grave si in anumite cazuri duc la infertilitate. De asemenea, anumite boli de acest fel, cum ar fi negii genitali, sunt legate de aparitia cancerului de col uterin. Tocmai de aceea este bine sa se consulte un medic ori de cate ori apare un simptom dubios.
  4. Candidoza. O alta boala foarte intalnita este candidoza vaginala. Peste 75% dintre femei se confrunta cu aceasta problema, care duce la secretii in exces, urinari dureroase si puruit geninal. Partea buna este ca o astfel de afectiune raspunde bine la tratament medicamentos. Partea proasta este ca odata ce bacteria este in organism, aceasta nu mai dispare, insa daca este tratata nu se va manifesta.
  5. Vaginita .Cea de-a 5-a problema foarte des intalnita este vaginita bacteriana. Asemanatoare cu candidoza, din punct de vedere al simptomelor, poate sa produca dezechilibru intre bacteriile din vagin. De cele mai multe ori este intalnita la femei intre 20 si 30 e ani, care sunt foarte active din punct de vedere sexual.

Ce trebuie sa faci daca ai o problema de acest gen?

Cel mai indicat este sa ii faci o vizita medicului ginecolog, deoarece va sti cu exactitate ce sa iti recomande. Multe femei aleg sa ia tratament dupa ureche, punandu-si singure diagnosticul. Acest lucru poate duce, ulterior, la probleme destul de grave. Din acest motiv, cel mai bine este sa fii prevazatoare.

About the author
articolesite