In momentul in care vrei sa iti indulcesti preparatele, exista unele alternative mai sanatoase decat zaharul, care pe langa faptul ca vin cu o multime de beneficii minunate ne ajuta sa profitam de cele mai delicioase savori, fara sa consumam insa versiuni rafinate si procesate.
Consumul excesiv de zahar este in stransa legatura cu aparitia problemelor metabolice si a bolilor coronare. Iar prezenta zaharului in alimentatie este legata si de grave dezechilibre in sistemele principale ale organismului. Care sunt cele mai sanatoase alternative la zahar pe care poti miza? Care te ajuta sa iti indulcesti toate preparatele, folosind insa mai putin zahar?
Zaharul de cocos. Zaharul de cocos este un produs traditional minunat folosit in bucataria asiatica. Indicele sau glicemic este de doar 35 si vine cu o cantitate semnificativa de minerale esentiale foarte benfice pentru sanatate. In plus, contine un nivel foarte important de vitamina C, foarte benefica pentru sanatate.
Siropul din radacina de yacon. Siropurile din radacina de yacon sunt indulcitori naturali care se remarca printr-un indice glicemic slab, printr-un nivel foarte ridicat de minerale si nutrienti esentiali.
Si fata de produsele traditionale, siropul din radacina de yacon te va ajuta sa slabesti si sa normalizezi miscarile intestinului.
Mierea de albine. Mierea de albine organica este una din cele mai bune alternative la zahar. Are o valoare energetica foarte puternica, pe langa nutrientii sai esentiali sau compusii sai antibiotici.
Este una din cele mai bune optiuni atunci cand vine vorba despre a indulci preparatele, deoarece consumul sau nu afecteaza deloc metabolismul.
Stevia. Stevia este una din cele mai sanatoase si mai populare alternative la zaharul clasic, rafinat. Este un edulcorant cu o putere de indulcire superioara zaharului traditional, care vine cu foarte putine calorii si care nu ridica nivelul de zahar din sange.
Siropul de agave. O alta optiune foarte sanatoasa atunci cand vine vorba despre a inlocui zahaurl rafinat. Indicele sau glicemic este de doar 30, adica aproape jumatate fata de zaharul clasic, rafinat. Dar puterea sa de indulcire este net superioara fata de cea a acestuia, cu peste 25% .