Cat impact are epurarea apei asupra sanatatii?

Societatea noastra are parti bune si parti mai putin bune. Una dintre partile mai putin bune este faptul ca polueaza, iar acest lucru are un impact extrem de negativ asupra intregii noastre sanatati. Atunci cand cantitatea de poluanti este una mica, procesul de epurare este unul natural si sigur, chiar daca este de lunga durata. Daca exista o cantitate mare de poluanti insa, este necesara prezenta unor statii de epurare. Aproape orice comunitate are astfel de statii de epurare, insa acestea pot sa difere in functie de modul in care functioneaza. Epurarea poate sa fie mecanica, chimica, biologica sau tertiara.
In ultimii ani, in domeniul epurarii au aparut si statiile care folosesc tehnologia modulara. Conform celor de la General Biotech, aceasta tehnologie asigura o functionare flexibila si se adapteaza la necesitatile comunitatilor. Practic, o statie de epurare care foloseste tehnologia modulara poate sa functioneze atat in comunitati mici, precum cele din sate, cat si in comunitati de peste 10 000 de persoane.

De ce a aparut tehnologia modulara in domeniul epurarii?

Pentru ca impactul apelor uzate asupra mediului inconjurator este unul urias. Poluarea nu este doar un subiect de ziar, ci este un subiect cu care ne confruntam cu totii si care aduce o multime de probleme de sanatate, distrugand mediul inconjurator. Tehnologia modulara reuseste sa se evidentieze prin urmatoarele avantaje:

  • Este o tehnologie simpla, care prezinta costuri de energie scazute si poate sa fie folosita de oricine;
  • Ajuta la economia enegiei necesare pentru epurare. In mod normal, o statie de epurare de acest fel consuma cu pana la 50% mai putin decat o statie de epurare clasica.
  • Intreaga statie ocupa putin spatiu, si acesta fiind mai mic cu pana la 50% decat spatiul necesar oricarui alt tip de sistem de epurare;
  • Este prietenoasa cu mediul inconjurator si in acelasi timp cu oamenii. Aceasta nu deranjeaza fonic sau olfactiv si poate sa fie amplasata oriunde, chiar si in centrele rezidentiale.
  • Este fiabila, putand rezista foarte mult. Este consturita din materiale care nu se corodeaza si nu se uzeaza in timp, asigurand in felul acesta economii pe termen lung.
  • Are un impact minim asupra mediului inconjurator, motiv pentru care poate sa fie amplasata oriunde, fara niciun fel de probleme. Este ideala pentru amplasarea la suprafata pamantului, la semiadancime sau la subsol.

Este extrem de important pentru orice societate sa gaseasca solutii cat mai prietenoase cu mediul pentru eliminarea deseurilor. In caz contrar, rezultatele pot fi extrem de neplacute atat pentu noi, cat si pentru copiii nostri.

About the author
articolesite