Cateva trucuri pentru a gati mai putin sarat si mult mai sanatos

Stii deja ca excesul de sare sau de sodiu este nociv pentru sanatate. Dar poti face ceva in privirnta asta si sa ai grija la consumul de sare. Dar cum poti sa mananci mai putina sare si cum poti conferi aceeasi savoare felurilor de mancare pe care le prepari? Iata cateva trucuri pentru a limita consumul de sare si pentru a savura cele mai delcioase preparate in acelasi timp.

Cum poti manca mai putin sarat?

Foloseste-te de condimente. Gustul unui fel de mancare nu este determinat doar de cantitatea de sare pe care il contine. Din fericire. Atunci cand vrei sa consumi mai putina sare exista numeroase ingrediente pe care le poti varia pentru asezonare. Condimentele sunt excelente pentru sanatate si sunt cele mai bune substitute pentru sare.

Mizeaza pe esalote, pe usturoi si pe ceapa. Sunt de baza in bucatarie. Au o putere magica- aceea de a putera pune in valoare tot felul de preparate.

Adauga ierburi aromatice. Ierburile aromatice sunt si ele cele mai bune substitute pentru sare. Astfel, pentru a conferi mai multa savoare preparatelor, le poti presara cu tibuleta, cu patrunjel sau cu menta chiar inainte de a le servi. Sau poti folosi ierburile uscate – rozmarin, dafin sau oregano atunci cand prepari felurile de mancare. Vor impregna felurile de mancare cu o savoare minunata.

Mizeaza si pe legume. Legumele au capacitatea de a fi excelente garnituri. Dar vin si cu mai mult gust pentru preparate. Astfel, daca vei adauga cateva legume in tot felul de preparate care vor veni cu mai mult caracter si profunzime pentru retete.

Mananca dulce/sarat. Fa loc in retetele tale mierii, fructelor si siropului de artar. Fructul pasiunii, caisele uscate si prunele sau perele sunt excelente in felurile de mancare sarate.

Evita prepararea cu apa. Va conferi un gust foarte fad alimentelor. Mai bine le prepari pe aburi, in papiote sau pe rotisor.

Prepara marinate. Carnea, pestele si legumele sunt excelente alaturi de marinate. Amesteca otet, lamaie, condimente, ierburi aromatice si sucuri de legume pentru cele mai savuroase marinate. Vei uita de absenta sarii.

Vino si cu un gust crocant. Semintele de in, de susan, mugurii de pin sau migdalele zdrobite iti vor incanta papilele gustative.

About the author
articolesite

Leave a Comment