Un simbol vechi care a fost folosit de milenii de diferite culturi este Arborele Vieții. Arată ca un copac cu un cerc în jurul său în forma sa cea mai de bază. Rădăcinile și ramurile cresc de obicei într-un model asemănător oglinzii, încolțind în direcții opuse. Această simetrie face ecou yin-ul și yang-ul lui Tao, care seamănă cu echilibrul. Cercul Copacului Vieții garantează că ordinea prevalează asupra haosului, ținând totul la loc. Bijuteriile cu simbolul Copacul Vietii detin acel cerc care inconjoara toate ramurile copacului, o pereche de cercei lungi cu diferite pietre semipretioase va pot incanta privirea dar si tinuta, bijuteriile sunt foarte importante in accesorizarea unei tinute.
Un astfel de semn este asociat de obicei cu concepte precum cunoașterea, înțelepciunea și conștientizarea de sine. Perspectivele despr e sine pot fi obținute prin simpla atingere a unui copac bătrân, care sunt ființe longevive, perpetuu senine. Ei își transmit cunoștințele despre umanitate, dând putere celor care au nevoie de ea. Deoarece copacii erau respectați în societățile anterioare, există o cantitate nelimitată de simbolism.
Ce sursă are acest simbol
Fondatorul simbolului Arborele Vieții nu este cunoscut cu siguranță. Există referiri la ea în orice, de la mitologia nordică la mitologia egipteană, Orientul Mijlociu până în Mezoamerica și creștinism până la budism. Este o emblemă iubită și globală care înseamnă lucruri diverse pentru diverse civilizații. Bijuterii Copacul Vietii au o foarte mare influenta asupra purtatorului, ele reusesc sa transmita o energie pozitiva pe toata perioada purtarii lor.
Egiptul Antic: Arborele vieții reprezenta abundența în Egiptul antic. Ramurile semnifică noi șanse de a obține bogăție și opulență. Arborele, care servește ca miez al universului și are rădăcini care se extind în viitor și ramuri care ajung în cer, servește și ca metaforă a morții.
Druizi celtici: Druizii culturii celtice au avut opinii similare. Se credea pe scară largă că arborele reprezintă relația dintre cer și pământ. Se credea că rădăcinile și ramurile copacilor simbolizează drumurile și erau venerate și considerate portaluri către alte lumi.
Mitologia nordică: uriașul copac mitic cunoscut sub numele de Yggdrasil a fost venerat de vikingi. Rădăcinile acestui copac se extind în alte regate, iar ramurile lui se extind în ceruri. Fiarele mitice, un dragon și un vultur uriaș, sunt raportate că locuiesc în copac. Miezul universului este reprezentat de trunchi, care se ridică din cosmosul spiritual nordic.
Arborele vieții este un simbol pentru cunoaștere și iluminare în budism. Arborele Bodhi, sub care Buddha a atins iluminarea, a ajuns de atunci să reprezinte o vastă înțelepciune în spiritualitate. De asemenea, reprezintă viața și modul ideal de a o trăi.
Islam: Coranul are numeroase exemple ale metaforei Arborele Vieții. Sunt menționați diferiți copaci semnificativi, dar povestea Grădinii Edenului este cea mai răspândită. Singurul copac din Grădina Edenului a fost Pomul Nemuririi, iar Adam și Eva nu l-au ascultat pe Allah și au cedat ispitei.
Biblică: Povestea lui Adam și Eva este împărtășită de multe credințe și culturi diferite și este aproape identică cu cea a islamului. Arborele Cunoașterii a fost doar unul dintre mulții copaci din Grădina Edenului descriși în narațiunea biblică.
Nimeni nu știe de unde își primește apa copacul, în ciuda faptului că are aproximativ 429 de ani. Este situat în mijlocul unui deșert fără acces practic la apă sau îngrășăminte și este cunoscut local ca un copac miracol.