Ce uleiuri sa aleg pentru sanatatea mea?

Uleiul nu are o reputatie prea buna. La fel ca si orice tip de materie grasa. Dar exista grasimi bune si grasimi rele. Descopera citind acest articol care sunt diferitele tipuri de ulei bune pentru sanatate, cu virtutile si cu cele mai bune calitati nutritionale.

Uleiul de masline. Are o foarte buna reputatie si nu degeaba. Este bogat in acizi grasi esentiali care sunt indispensabili pentru buna functionare a organismului. Este o grasime buna care te ajuta sa scapi de grasimile rele. Este o grasime esentiala care te poate proteja contra bolilor cardiovasculare si care scade riscul de colesterol ridicat.

Uleiul de rapita. Un ulei cu foarte multe proprietati benefice. Acizii grasi omega 3 pe care ii contine sunt cei care favorizeaza lipoliza si procesele anti-inflamatorii. De consumat deci in fiecare zi.

Uleiul din samburi de struguri. Are beneficii nu numai in domeniul sanatatii. Este foarte bun pentru tot felul de retete. Acest ulei contine acizi grasi omega 6 deci este bun pentru colesterol, pentru sistemul nervos si este in acelasi timp un antioxidant de calitate.

Uleiul de nuci. Este bogat in acizi grasi omega 3, 6 si 9 de care avem nevoie pentru un bun echilibru. Are si proprietati anti-inflamatorii. Cu cat este mai galben cu atat este mai bun. Se poate folosi in salate integrat in sosuri sau se poate degusta pe o felie de paine.

Uleiul de avocado. Avocado este cel mai bogat fruct in ulei. Uleiul de avocado este la randul sau bogat in vitamina E si in potasiu. Se foloseste si in domeniul cosmeticii.

Uleiul de in. Este cel mai bogat ulei in omega 3. Acizii grasi esentiali ajuta la reducerea crizelor cardiace si la scaderea tensiunii arteriale. Se vinde in cantitati mici deoarece se oxideaza foarte repede.

Uleiul din samburi de dovleac. Este bogat in acizi grasi omega 3 si 6 dar si in fier si zinc, potasiu, magneziu… Este deci perfect pentru asezonare.

Uleiul de susan. Are un gust mai pronuntat decat celelalte. E simplu- fie iti place, fie nu. Este insa un ulei bogat in fibre, proteine, vitamina E si este un excelent anti-oxidant care poate sa incetineasca imbatranirea.

About the author
articolesite

Leave a Comment