Cele mai bune alternative la faina de grau

Fie ca ai grija de sanatatea sau de silueta ta, fie ca te confrunti cu o intoleranta sau ca vrei sa mananci mai bine, iata o lista cu cele mai bune alternative la faina de grau.

Faina de amarant. Este un tip de faina fara gluten in mod natural si cea mai buna sursa de proteine vegetale. Amarantul este un tip de cereala foarte bogata in fier care are particularitatea de a contine lizina, un aminoacid foarte rar prezent in cereale. Daca iubesti noile savori iti va placea cu siguranta gustul sau usor picant.

Faina de canepa. Cu un nivel exceptional de proteine, faina de canepa este slaba in glucide si fara gluten. Este ideala pentru retetele dietetice. Savoarea sa minunata de aluna va veni cu un plus de originalitate pentru retetele tale.

Faina de naut. Nautul este foarte bogat in fibre si in amidon deci este foarte benefic pentru functionarea sistemului digestiv. Este si un aliment foarte bogat in proteine vegetale, in vitamine si minerale si este foarte slab in materii grase.

Faina de cocos. Cu un indice glicemic foarte scazut- 35, faina de cocos poate sa scada in mod semnificativ indicele glicemic al ingredientelor cu care este asociat. In plus este foarte bogata in fibre si are un nivel ridicat de seleniu.

Faina de hrisca. Numita si grau negru, hrisca este excelenta din punct de vedere nutritional. Este foarte bogata in proteine si magneziu, si are un nivel ridicat de aminoacizi. Bogatia sa in magneziu o face sa fie un puternic remineralizant.

Faina de mei. Meiul nu este foarte popular in tarile occidentale. Faina de mei este una foarte revitalizanta, care contine proteine, care nu este alergena si este fara gluten. Este cea mai buna alternativa la produsele clasice.

Faina de orez. Este un tip de faina usor dulce cu o textura usor granulata, care se digera foarte usor si care este apreciata pentru absenta glutenului. Se foloseste foarte mult in Asia pentru prepararea taieteilor, a clatitelor si a diverselor deserturi.

Faina de arorut. Este un fecul extras din radacina de maranta si redus la o pudra fina alba care se foloseste pe post de agent de ingrosare. Este ideala in supe, sosuri, creme si budinci.

Faina de quinoa. Faina de quinoa se digera foarte usor si este foarte bogata in nutrienti. Are un nivel foarte important de proteine si opt tipuri de aminoacizi esentiali.

About the author
articolesite

Leave a Comment