Cele mai bune bauturi care te vor ajuta sa dormi mai usor

In fiecare seara nu reusesti sa adormi usor si nu dormi deloc bine? Esti agitata, stresata sau ai o digestie mai grea din cauza cinei? Iata care sunt cele mai bune bauturi pe care le poti consuma seara pentru a dormi mai bine.

Practicarea de yoga, meditatia, magneziul, dormitul goal…e.iata o multime de remedii pe care insomniacele le incearca fara succes insa. Ce ar fi insa sa asculti sfatul bunicii si sa incerci unele infuzii sau bauturi home-made?

Un pahar cu suc de cirese. Acest fruct este o sursa naturala de melatonina, hormonul somnului, care contribuie in acelasi timp la reglarea ceasului biologic. Pigmentii de culoare prezenti in acest fruct au si ei un rol foarte important. Au un rol foarte important in cresterea disponibilitatii triptofanului, un aminoacid esential, precursorul serotoninei care te ajuta sa dormi.

O infuzie pe baza de valeriana. Calmanta si relaxanta, valeriana este ideala pentru problemele lejere legate de somn. Mai ales daca sunt legate de o stare de nervozitate. Contine acid valerianic si flavonoizi hipnotici. Calmanti, sedativi si relaxanti pentru muschi, acesti compusi sunt aliati anti-stres.

O infuzie pe baza de musetel. Musetelul este un activ ideal pentru a trata agitatia nervoasa si insomnia minora. Are efecte calmante si sedative si are un rol important in favorizarea somnului.

Un pahar cu lapte. Este un remediu al bunicii prin excelenta, cel mai bun aliat atunci cand vine vorba despre somn. Efectul sau relaxant este datorat triptofanului, un aminoacid esential care intra in fabricarea serotoninei.

Un pahar cu lapte de migdale. Laptele de migdale este foarte benefic pentru a favoriza somnul. Are un nivel ridicat de calciu, un relaxant perfect si de magneziu care are un efect antistres. Combinati, acesti doi compusi sunt cei care vor permite corpului aa se destinda pentru un somn de mai buna calitate.

Un suc smoothie cu banane. Bananele au un rol foarte important si atunci cand vine vorba despre somn. Sucul este foarte bogat in melatonina, hormonul somnului, un excelent compus pentru a favoriza somnul.

O lingura de ceai cu miere. Mierea poate sa fie cea mai buna optiune pentru a dormi mai usor, folosita in ceai sau lapte.

About the author
articolesite

Leave a Comment