Cele mai bune metode prin care poti scapa de gazele intestinale

Atunci cand suferi din cauza gazelor intestinale, cel mai adesea esti pus in situatii neplacute. Si culmea, gazele sunt insotite de fiecare data de dureri abdominale si de balonari.

Expertii spun ca este normal sa expulzezi flatulentele macar de 14 ori pe zi. Dar daca simti ca ai gaze mai mult decat ar trebui, ar trebui sa faci unele schimbari in stilul tau de viata dar si in regimul tau alimentar.

Nu bea apa in timpul meselor. Daca vei bea apa in timpul mesei vei dilua sucul care este la tine in stomac. Rolul sau este sa dizolve alimentele pe care le ingerezi. Daca iti este sete, trebuie sa te hidratezi cu 30 de minute inainte de a lua masa pentrua evita gazele si durerile abdomninale.

Mananca incet. Daca mananci si bei repede, ai tendinta sa inghiti mai mult aer. Trebuie sa mananci deci incet pentru a inghiti cat mai putin aer posibil. Si daca suferi in mod constant de gaze, trebuie sa renunti si la celelalte obiceiuri care te fac sa ingiti mai mult aer – fumatul, mestecarea de guma, bautul cu paiul…

Nu mai consuma edulcoranti artificiali. Consumand edulocoranti artificiali vei reusi sa diminuezi aportul de calorii. Dar acest obicei este cel care te va face sa acumulezi gaze intestinale. Si unele tipuri de edulcoranti pot sa agraveze chiar gazele… si sorbitoul te poate transforma intr-o adevarta uzina cu gaze.

Evita alimentele dulci si feculentii. Numeroase dulciuri pot sa te faca sa salivezi in exces si pot sa cauzeze gaze in exces. Bacteriile prezente in intestine se hranesc cu zaharul si cu amidonul ingerat. In timpul acestui proces pot sa se produca flatulentele.

Limiteaza aportul de alimente care pot cauza gaze. Unele alimente pot cauza gaze, deci ar trebui sa reduci consumul lor. Aici intra perele, merele, dar si legumele precum broccoli ceapa sau varza. Chiar daca poate fi greu trebuie sa renunti si la fasole care poate sa prodica tone de gaze in timpul digestiei.

Prepara alimentele care produc gaze pe aburi. Este o metoda eficienta pentru aexpulza o mare parte din gazele produse de acestea.

About the author
articolesite

Leave a Comment