Criterii in alegerea unui aparat de ras electric

Criterii in alegerea unui aparat de ras electric

Aparatele de ras sunt fara doar si poate cele mai vandute si apreciate produse pentru ingrijirea personala de catre barbati. Acestea asgiura un barbierit mult mai precis, rapid si cu o sansa mai mica de iritare a pielii. Primul aparat de ras electric destinat comertului a fost in anul 1937 sub brand-ul Remington iar de atunci acestea au evoluat enorm. Ca si posesor de un astfel de aparat, ma declar total multumit si nu regret absolut deloc ca am renuntat la lamele conventionale.

Exista cateva criterii destul de importante atunci cand doriti sa cumparati un aparat de ras electric. In randurile urmatoare am sa va prezint factorii de decizie esentiali care m-au ghidat pe mine cand am ales produsul ideal pentru nevoile mele:

Pretul reprezinta cel mai important criteriu. In functie de constructia aparatului, daca e rezistent la apa, ce tip ce lame foloseste, care este autonomia bateriei, brand-ul acestuia sau daca dispune de alte accesorii suplimentare (barba, precizie, nas si urechi etc), toate acestea determinand pretul final. Pentru cele mai simple puteti plati intre 50 si 200 de lei, iar pentru cele mai avansate puteti scoate din buzunar chiar si peste 800-100 de lei.

Cu sita sau cu discuri? Cele mai cunoscute tipuri de lama de pe piata sunt cele cu sita sau cele cu discuri. Acest criteriu probabil reprezinta cea mai grea etapa in alegerea aparatului perfect, fiecare avand avantaje si dezavantaje. Lamele cu sita au ca avantaj o mai buna taiere a firelor de par aproape de piele, se curata mai usor si ofera o mai buna protectie impotriva caldurii pe care capetele de taiere o emit. Ca si dezavantaje, produce un zgomot mai mare in timpul functionarii si nu este la fel de precis pentru conturarea anumitor zone (in special mandibula si mustata). Lamele cu discuri se descurca mai bine cand barba este mare si acopera mai bine relieful fetei. Cu alte cuvinte, este indicat persoanelor care se barbieresc mai rar. De asemenea, produc mai putin zgomot in timpul functionarii si au un consum energetic mai redus. Ca si dezavantaje, lamele se curata mai greu iar sansa ca pielea sa se irite sunt o idee mai mari in comparatie cu lamele cu sita.

Brand-ul pentru mine cantareste mult in luarea unei decizii. Prefer mereu sa aleg companiile cele mai cunoscute care stiu ca fac produse de calitate si ofera o garantie reala in caz ca aparatul sufera anumite defectiuni. Cele mai cunoscute companii in acest sens sunt: Braun, Remington, Philips, BaByliss, Rowenta, Panasonic.

In concluzie, cel mai bun aparat de ras electric pentru dumneavoastra este cel care va indeplineste toate cerintele si nu va dezamageste asteptarile. Cam toti marii producatori au o gama variata de aparate de ras, de la ieftine la scumpe. 

Recomandarea mea este experimentati ambele tipuri de lame dupa care sa luati cea mai buna decizie si in functie de pret, respectiv brand. 

About the author
articolesite