Cum poti folosi pepenele rosu pe post de medicament?

Pepenele rosu este unul din cele mai populare fructe ale verii. Dar pe langa deliciosul sau gust dulce, pepenele rosu are si proprietati medicinale. Este cel care poate diminua presiunea arteriala, poate trata tot felul de edeme si micoze ale pielii si nu numai. Pepenele rosu este si cel care contine o cantitate importanta de betacaroten, vitamina B si C, dar si minerale esentiale precum calciul, fosforul, magneziul, potasiul, iodul si mnanganul. Nu contine multe calorii – 29 pe 100 de grame,ceea ce inseamna ca ar trebui sa il consumi din ce in ce mai des.

Cum se poate folosi pepenele rosu pe post de medicament?

Exista numeroase motive « medicinale » pentru care ar trebui sa consumi pepenele rosu. Semintele sale sunt cele care pot largi vasele de sange, pot diminua presiunea arteriala si pot ameliora functia renala. Pentru curatarea rinichilor poti tine un mic post si sa consumi pepenele rosu intreaga zi.

Mananca pentru acest post mai multe bucati de pepene rosu tot la 15 minute. Un lucru benefic pentru cei care sufera din cazua calculilor renali sa a infectiilor.

Curatarea rinichilor. Pepenele rosu este un bun diuretic natural care te ajuta sa scapi de excesul de apa din corp. Mananca pepene rosu sau bea-l sub forma de suc de fiecare data cand iti este foame.

Curatarea ficatului. Bea trei pahare de suc de pepene rosu pe zi. Pepenele rosu va ajuta ficatul sa trateze amoniacul, un deseu proteic si sa il transforme intr-o molecula numita uree.

Calculii renali. Fa un ceai din seminte de pepene rosu din care sa bei trei pahare pe zi. Pepenele rosu este benefic si daca te confrunti cu problema infectiilor renale. Consuma cat mai multe lichide si consuma si fructe si legume care au un nivel ridicat de apa.

Constipatie. O felie de pepene rosu te va ajuta sa tratezi colonul si intestinele deoarece este bogat in apa si fibre.

Micozele pielii. Freaca pielea de mai multe ori cu pepenele rosu. Coaja sa are proprietati anti-fungice. La fel si in cazul acneii. Nutrientii din pepenele rosu vor ajunge direct la tine pe piele si vei curata zonele expuse bacteriilor.

Presiune arteriala. Se pare ca pepenele rosu contine un aminoacid care contribuie la ameliorarea circulatiei si la scaderea presiunii.

About the author
articolesite

Leave a Comment