Cum poti sa te bucuri de o alimentatie detox?

Atunci cand vrei sa iti pui corpul pe « modul detox » si sa te bucuri de unele mese mai echilibrate sau sa ai cele mai sanatoase obiceiuri alimentare, nu ai mare lucru de facut. Este de ajuns daca tii cont de cateva sfaturi care sa devina lege in viata de zi cu zi.

Care sunt deci cele mai bune sfaturi?

Mananca mai putin. Daca vei diminua cantitatile de mancare consumata, nu iti vei mai solicita atat corpul. Sau poti miza pe feluri de mancare mai lejere pentru ca digestia sa devina si ea mai usoara.

Daca vei incepe masa cu un suc de legume sau cu cruditati te vei bucura de o mai buna asimilare si digestie.

Consuma o masa doar din fructe. O data sau de doua ori pe saptamana, in week-end de exemplu, poti consuma o masa doar din fructe. Poate sa fie de exemplu compusa din fructe proaspete in proportie de 80% si din fructe uscate oleaginoase in proportie de 20%. Trebuie sa privilegiezi fructele de sezon si cele bio, pentru a le consuma cu coaja cu tot.

Compenseaza dupa o masa mult prea incarcata. Este esential sa te bucuri de unele momente culinare festive fara sa te culpabilizezi. Dar dupa, trebuie sa iti pui organismul la dieta pana a doua zi.

Inlocuieste o masa cu suc de legume. In acest fel, vei instala mult mai eficient cura detox in obiceiurile tale zilnice.

Fa cat mai multa miscare si dormi suficient. Pentru a se elibera, corpul are nevoie de miscare. Mergi deci pe jos cat mai mult, mai ales inainte de fiecare masa pentru  a elimina stresul acumulat si pentru a te oxigena. Trebuie sa incerci sa te culci mai devreme, sa meditezi cateva minute in fiecare seara si sa elimini pe cat posibil toti excitantii precum cafeaua sau bauturile energizante.

Elimina din alimentatia ta produsele nesanatoase. Pentru a reduce o parte din toxinele acumulate, trebuie sa incerci sa consumi cat mai putine alimente rafinate si procesate, grase, pline de zahar si de sare, deoarece corpul nu se satura cu ele ci i se face si mai tare foame.

About the author
articolesite

Leave a Comment