Atunci cand vrei sa savurezi cele mai delicioase preparate dar si cele mai sanatoase, trebuie sa incerci sa mizezi pe cele mai bune alternative la sare.
Si pentru ca un consum excesiv de sare are consecinte nefaste asupra sanatatii pe termen lung, acesta este cel mai bun gest pe care il poti face pentru santatea ta. Iar hipertesiunea, retentia de apa sau balonarile fac parte dintre efectele secundare ale consumului excesiv de sare. Dar din fericire, reducerea aportului de sodiu fara sa pierzi din gustul preparatelor nu este un lucru atat de dificil.
Iata cateva idei care te vor ajuta sa iti pui in valoare toate retetele si sa te bucuri de cea mai buna stare de sanatate in acelasi timp.
Foloseste-te de mirodenii peste tot. Mirodeniile cele mai savuroase cu un gust puternic precum piperul, ardeiul iute sau oregano, dar si ierburile aromatice precum busuiocul, anasonul sau cibuleta sunt cea mai buna modalitate prin care poti imbogati gustul preparatelor tale. Te vei bucura astfel de cele mai savuroase preparate fara sa consumi prea multe calorii de altfel. Amesteca ierburile aromatice cu mirodeniile si vei obtine cele mai surprinzatoare si cele mai delicioase combinatii.
Adauga ingrediente acide. La fel ca si in cazul sarii, ingredientele acide sunt cele care pot pune in valoare gustul a numeroase preparate. Cateva picaturi de otet balsamic puse peste paste sau pest creveti sau sucul de lamaie pus peste puiul la gratar sunt ingredientele care vor face diferenta.
Adauga alge. Ingredientele asiatice sunt cea mai buna idee atunci cand vrei sa inlocuiesti sarea. Sunt sarate in mod natural deoarece cresc in apa marii, sunt foarte bogate in nutrienti si foarte practice atunci cand vine vorba despre utilizarea lor. In plus, exista o multime de varietati din care poti alege.
Variaza felurile in care prepari mancarea. Ingredientele nu sunt singurele care iti pot sublima preparatele. Te poti juca si cu felurile in care poti prepara mancarea pentru a te bucura de mai mult gust. Carnea si pestele sunt delicioase pe gratar, legumele pot fi trase prin unt sau ulei de masline pentru un plus de savoare… gustul si aromele vor fi cu siguranta diferite.