Retentia de apa nu este o afectiune atat de grava insa poate duce la complicatii diverse. Medicii spun ca retentia de apa este un simptom provocat de o boala sau de un dezechilibru mai sever care nu trebuie neglijate.
Ce trebuie sa stii despre retentia de apa?
Retentia de apa este o afectiune caracterizata prin acumularea de apa si altor substante lichide in corp. Aceasta survine in momentul in care din vasele de sange se scurg prea multe lichide care ajung in tesuturi. Corpului ii este imposibil sa le elimine complet. Retentia de apa este mai frecventa la femei. Este primordial sa se cunoasca cauza retentiei de apa pentru a se putea trata in mod adecvat.
Printre cele mai frecvente cauze ale retentiei de apa amintim:
- carente de vitamine si minerale provocate de o alimentatie dezechilibrata;
- un dezechilibru hormonal;
- consumul excesiv de sare;
- tulburari sau probleme hepatice;
- unele medicamente;
- o viata sedentara;
- sarcina;
- menopauza;
- ciclul menstrual;
Cum putem preveni si lupta impotriva retentiei de apa?
Papadia este una din cele mai benefice plante pentru sanatate. Aceasta permite eliminarea apei in surplus din organism. Tot ce trebuie sa faci este sa pui la fiert un pumn de frunze si radacini uscate de papadie intr-un litru si jumatate de apa timp de 15 minute. Acopera si lasa la racit. Bea o ceasca inainte de fiecare masa.
Ceaiul. Orice tip de ceai este excelent pentru contracararea efectelor retentiei de apa. Consumat inainte de masa, ceaiul va preveni in mod eficient retentia de apa.
Coditele de cirese sunt ideale pentru a stimula eliminarea de urina dar si un remediu excelent pentru persoanele care sunt nevoite sa isi « ajute » rinichii sa functioneze mai bine dar si pentru persoanele care sufera de obezitate, edeme, inflamatii sau insuficienta renala.
Cretusca are proprietati diuretice si permite eliminarea edemelor sau excesul de lichide din corp. Prepara o infuzie din patru grame de planta si consum-o de doua ori pe zi.
Cicoarea actioneaza asupra ficatului si permite remedierea tulburarilor aparute. Stimuleaza functia renala si este recomandata in cazul persoanelor care sufera de guta sau de artrita. Prepara-ti un decoct pe baza de cicoare din 30g de radacini uscate intr-un litru de apa. Consuma doua cesti pe zi.