Datorita unui continut mare de potasiu banana verde poate fi extrem de benefica pentru sanatatea cardiaca insa trebuie evitata cu orice pret de persoanele care sufera de probleme hepatice sau renale.
Bananele verzi sunt folosite in numeroase locuri din America Latina si se pot prepara in diferite moduri, fierte, in compot sau chiar prajite, se pot încorpora fara probleme intr-un numar mare de preparate. Din punct de vedere nutritional, bananele verzi reprezinta o sursa excelenta de fibre, potasiu, vitamina C si betacaroten, in plus fata de alte vitamine precum B6 si minerale precum fierul. Pe langa ca ii confera corpului nostru un plus de energie, banana verde vine cu numeroase beneficii asupra sanatatii pe care le vom enumera mai jos.
Bananele verzi amelioreaza si regleaza ritmul cardiac. Datorita unui continut ridicat de potasiu, consumul de banane verzi contribuie la pastrarea unui ritm cardiac normal. Potasiul este un nutrient care ajuta corpul sa regleze presiunea arteriala ceea ce protejeaza inima de eventualele probleme precum aritmia.
O banana de marime medie poate contine aproximativ 400mg de potasiu, un aport semnificativ de altfel daca luam in considerare faptul ca un adult are nevoie de 4700mg de potasiu pe zi.
Bananele verzi combat gastrita si alte probleme stomacale. Bananele verzi sunt bogate in amidon, un aliat de pret al mucoasei gastrice. Din acest motiv sunt ideale pentru persoanele care sufera de probleme precum gastrita, aciditate la stomac sau ulcer gastric. Asta cu conditia sa nu fie consumate prajite. Grasimea folosita in prepararea lor risca sa anuleze toate beneficiile conferite.
Bananele verzi lupta impotriva bolilor intestinale. Continutul ridicat de amidon, un tip de fibra fermentabila este extrem de benefic bacteriilor bune care contribuie la buna functionare a colonului, conferindu-i un efect de reglare si probiotic. Consumand in mod regulat bananen verzi contribui la reglarea florei intestinale. Este recomandata includerea acestora in alimentatie daca tocmai ai incheiat un tratament pe baza de antibiotice care pot fragiliza flora intestinala.