De ce ar trebui sa consumi avocado in mod regulat? 6 motive

Fructul avocado este un aliat indispensabil al celor care vor sa isi amelioreze calitatea vietii si sa piarda in greutate. Chiar daca are un nivel destul de ridicat de calorii si de acizi grasi, este cel mai bun aliat atunci cand vine vorba despre sanatate. Este bogat in fibre, in potasiu si are cele mai bune proprietai anti-inflamatorii si antioxidante.

Grasimile continute de avocado pot actiona in mod pozitiv asupra organismului si pot reduce colesterolul. Iata de ce acest fruct minunat ar trebui sa faca parte de la tine din meniu.

Poate ameliora sanatatea vizuala. Avocado contine acizi grasi esentiali si compusi antioxidanti care actioneaza in mod pozitiv asupra sanatatii vizuale. Printre numerosii sai nutrienti se numara luteina, o substanta care te ajuta sa previi bolile vizuale precum cataracta si degenerescenta maculara.

Contine mai mult poatasiu decat bananele. Potasiul este un mineral esential pe care organismul il foloseste cel mai mult pentru a « munci » in conditii optime. Cea mai cunoscuta sursa de potasiu sunt bananele dar fructul avocado contine si el in mod semnificativ potasiu.

Protejeaza inima. Datorita bogatiei sale in acizi grasi, in mare parte acid oleic, frcutul avocado este unul din cele mai bune alimente pentru a proteja sanatatea cardiovasculara. Acidul oleic te va ajuta sa reduci inflamatiile si are efecte pozitive pentru a controla nivelul de colesterol bun si rau. Un avocado pe zi te va ajuta sa iti mentii in cea mai buna stare de sanatate.

Stimuleaza pierderea in greutate. Chiar daca are un nivel destul de ridicat de calorii, un avocado pe zi este excelent pentru cei care vor sa slabeasca. Actioneaza pe post de complement pentru un regim alimentar echilibrat si vine cu o senzatie de satietate mai indelungata.

Poate calma durerile articulare si musculare. Foarte multa lume arunca samburele de la avocado deoarece nu stie ca se poate folosi si acesta. Dar acesta poate diminua simptomele legate de inflamatiile articulatiilor si muschilor.

Contine un nivel important de fibre. Fibrele sunt substante vegetale care te ajuta sa iti stabilizezi greutatea corporala si nivelul de zahar din sange. Acest nutrient poate sa fie solubil sau insolubil. Fibrele solubile sunt esentiale pentru sanatatea florei bacteriene iar fibrele insolubile sunt cele care te ajuta sa eviti constipatia.

About the author
articolesite

Leave a Comment