De ce ar trebui sa consumi fulgii de ovaz?

Fulgii de ovaz au fost foarte multa vreme lasati deoparte din cauza aspectului lor deloc impresionant si a caracterului lor rustic. Dar fulgii de ovaz isi fac reintoarcerea in forta si au o multime de beneficii pentru sanatate. Iata de ce ar trebui sa se regaseasca si la tine in meniu.

Trebuie sa stii ca aceasta cereala cultivata de mii si mii de ani are o multime de argumente pentru domeniul sanatatii care pledeaza in favoarea sa. Este anti-colesterol, depurativa, are efect satietogen si multe altele.

Pentru a reduce colesterolul. Fulgii de ovaz se consuma cel mai adesea datorita faptului ca pot reduce foarte bine colesterolul din sange. Cum? Datorita beta-glucanului. Aceasta fibra specifica, o fibra care se regaseste si in ovaz permite reabsorbtia saruruilor biliare in intestin, ceea ce duce la scadere productiei de colesterol hepatic, Bineinteles ca fulgii de ovaz nu consituie in niciun caz un remediu miraculos contra colesterolului.

Pentru a avea cea mai frumoasa piele. Fulgii de ovaz sunt bogati in fier in calciu, in fosfor si in magneziu, potasiu dar si in multe alte minerale si se folosesc de foarte multa vreme pentru proprietatile lor hidratante, calmante si regenerante. Nu degeaba intra in compozitia numeroaselor produse de infrumusetare, datorita nivelului destul de ridicat de vitamina E, ovazul are puteri antioxidante care actioneaza direct asupra celulelor epidermei.

Pentru a regla senzatia de foame. Fulgii de ovaz sunt constituiti in mare parte din fibre insolubile care au o actiune foarte benefica asupra organismului mai ales asupra tranzitului. Sunt absorbite foarte lent de catre acesta si pot mari senzatia de satietate. Din aceste motive se recomanda celor care sunt la regim.

Pentru a limita productia de insulina. Printre super puterile beta-glucanului se numara si capacitatea sa de a regla secretia de insulina. Dar fulgii de ovaz mai pot diminua si absorbtia intestinala a glucidelor. Rezultatul- glicemia se reduce in mod natural in timpul mesei, ceea ce duce la reducerea nevoilor de insulina ale organismului.

Fulgii de ovaz au o actiune benefica si asupra:

  • functionarii sistemului nerovs. Vitamina B este foarte eficienta pentru mentinerea echilibrului nervOs.
  • Fulgii de ovaz sunt bogati in iod si stimuleaza productia de hormoni tiroidieni.
  • sanatatii oaselor datorita cantitatii importante de calciu continute.
About the author
articolesite

Leave a Comment