De ce ar trebui sa consumi mai multa sfecla rosie?

Sfecla rosie este o leguma care se caracterizeaza prin culoarea sa spectaculoasa si care este cu siguranta cadoul ideal pentru sanatatea noastra si pentru starea noastra de bine. Ai fost sedus deja de acest aliment cu o multime de proprietati? Daca nu, iata cateva motive.

In primul rand, trebuie sa stii ca sfecla rosie are o multime de prinicpii medicinale care o fac sa fie excelenta in numeroase tratamente.

Sfecla rosie este inainte de toate un aliment mineralizant si chiar daca aceasta este unul din tuberculii cei mai bogati in zahar, aceasta varietate se asimileaza mult mai bine decat cea din trestie de zahar.

Deci sfecla rosie este un ingredient care trebuie sa se regaseasca la tine in bucatarie pentru a prepara tot felul de supe, salate si chiar  sucurile smoothie purificatoare.

Sfecla rosie este un aliment care lupta contra anemiei. Sfecla rosie este un complement energetic foarte adaptat in caz de convalescenta. Este ideala deci pentru a acoperi nivelurile de fier atunci cand suferim din cauza anemiei.

Sfecla rosie este purificatoare. Daca suferi din cauza hipertensiunii, a gutei sau a hiperuricemiei, trebuie sa stii ca sfecla se recomanda pentru a trata aceste probleme. Acest lucru se datoreaza principiilor sale purificatoare, bogatiei sale in fibre si nivelului sau de minerale capabile sa stimuleze functiile hepatice, sa purifice intestinele, sa favorizeze functia renala si sa evite in acelasi timp retentia de apa.

Sfecla rosie este un excelent diuretic care te va ajuta sa elimini toxinele si toatele elementele care au tendinta de a se inflama sau sa genereze acid uric in sange.

Sfecla rosie este un aliment natural pentru glanda tiroida. Stiai ca sfecla rosie este foarte bogata in iod? O deficienta in acest mineral poate genera afectiuni serioase la nivelul tiroidei. Compusii din sfecla rosie te ajuta sa eviti umflarea glandei.

In plus, nu trebuie sa uiti ca sfecla este foarte bogata in antioxidanti si este capabila sa inhibe activitatea a numeroase enzime care genereaza inflamarea, retentia de apa si umflaturi in corp.

Poti prepara tot felul de salate bogate pe baza de sfecla rosie. Nu uita insa ca si frunzele lor sunt foarte benefice pentru sanatate.

About the author
articolesite

Leave a Comment