De ce ar trebui sa consumi seminte de chia la micul dejun? 5 motive

Semintele de chia sunt seminte mici-mici, dar foarte puternice. Si cu siguranta ca ai auzit pana acum vorbindu-se despre ele si laudandu-li-se peste tot minunatele virtuti. Nu esti insa convins inca de faptul ca ai putea sa le incluzi si tu la micul dejun? Iata cateva motive care sa te faca sa te razgandesti.

Sunt surse naturale de acizi grasi omega 3. Acizii grasi omega 3 sunt acizi esentiali, grasimi esentiale, mai bine spus, foarte puternice atunci cand vine vorba despre oasele noastre. Organismul nostru nu le poate fabrica el singur si atunci trebuie sa le obtinem din alimentatie. Iar semintele de chia care se consuma la inceputul zilei, la micul dejun, sunt excelente pentru inima. In plus, acizi grasi omega 3 sunt cei care pot reduce nivelul de colesterol, care au grija de creier si care pot ameliora in acelasi timp functiile nervoase si favoriza hidratarea celulara.

Semintele de chia vin cu o doza suplimentara de proteine. Semintele de chia contin un procent de 20% de proteine vegetale. Este deci de ajuns daca folosesti o lingura de seminte de chia pentrun a prepara un smoothie natural. Vei avea astfel un nivel constant de energie de-a lungul intregii zile.

Semnintele de chia sunt foarte satioase. Daca vrei sa scapi mai usor de cateva kilograme in plus, semintele de chia pot sa fie cea mai buna alegere pe care ai putea sa o faci. Te vor ajuta sa incepi ziua in forta, cu un nivel de energie foarte ridicat si sa iti purifici organismul in acelasi timp datorita unui nivel ridicat de fibre.

Dar mai au inca un as in maneca- sunt foarte satioase deci nu te lasa sa rontai intre mese.

Semintele de chia pot reduce nivelul de stres. Iata inca un motiv bun pentru care ar trebui sa incepi ziua cu semintele de chia. Acestea pot sa reduca nivelul de cortizol din sange. Astfel, se va mari in mod natural nivelul de magneziu din organism, se va favoriza reglarea cortizolului si te vei relaxa mai usor.

Semintele de chia plus fructe dau cel mai sanatos amestec. Mai ales semintele de chia plus fructe de padure pentru cel mai ridicat nivel de antioxidanti. Un mic dejun foarte bogat in proteine si antioxidanti este un lucru foarte bun pentru inima.

About the author
articolesite

Leave a Comment