De ce ar trebui sa consumi somon mai des?

Somonul este cea mai sanatoasa varietate de peste, dar si cea mai delicioasa. Este cea mai importanta sursa de proteine, de acizi grasi omega 3, de vitamine si de minerale esentiale care joaca un rol fundamental pentru sanatate.

In zilele noaste, somonul este cel mai recomandat de catre nutritionisti. Compozitia sa este ideala pentru orice tip de regim deoarece este o modalitate excelenta de a consuma grasimi slabe.

Somonul poate sa fie integrat intr-o multime de retete si sa fie asociat celor mai sanatoase si mai savuroase mirodenii sau ingrediente.

Iata de ce ar trebui sa il consumi mai des.

Somonul poate sa stimuleze sanatatea cardiovasculara. Principalele beneficii ale somonului sunt datorate bogatiei sale in acizi grasi omega 3. Nutrienti care sunt foarte benefici pentru sanatatea cardiovasculara deoarece ajuta la aliminarea lipidelor care se acumuleaza in vasele de sange, reparand tesuturile si regland presiunea arteriala.

Somonul poate sa reduca inflamatiile. Datorita nivelului sau important de acizi grasi omega 3 si de alti compusi antioxidanti, somonul este cel care poate sa reduca inflamatiile. Un lucru foarte bun deoarece inflamatiile pot sa duca la boli mai grave precum diabetul, artrita sau boli ale inimii.

Doua portii pe saptamana de somon pot sa contribuie la diminuarea durerilor articulare, stimuland in acelasi timp sistemul cartilaginos.

Somonul poate sa protejeze oasele. Calciul este un alt  nutrient esential din somon. Acest mineral, asociat cu calcitonina te ajuta sa mentii oasele in cea mai buna stare de sanatate, previne bolile legate de oase si impiedica fragilizarea lor.

Somonul te ajuta sa slabesti. Somonul este cea mai buna idee atunci cand esti la regim. Contine proteine si grasimi slabe care pot contribui la formarea masei musculare, eliminand in acelasi timp excesul de grasimi.

Somonul poate sa amelioreze functia cerebrala. Antioxidantii si nivelul important de antioxidanti din somon pot contribui la impulsionarea activitatii cerebrale. In plus, consumul de somon poate sa amelioreze si moralul, diminueaza secretia de hormoni ai stresului si amelioreaza si randamentul mental.

Somonul poate ameliora calitatea somnului. Persoanele care nu pot sa doarma pot sa adauge somon in regimul lor alimentar. Acesta contine triptofan, o substanta cu effct sedativ care te ajuta sa dormi mai usor.

About the author
articolesite

Leave a Comment