Top 7 seminte indicate pentru sanatatea ta

Ce ar fi sa incepi sa introduci la tine in alimentatie semintele sau pseudo-cerealele? Iata cateva exemple de seminte crocante si pline de beneficii de introdus neaparat la tine in meniu.

Semintele de grau spelta. Nu sunt cele mai bogate in proteine, cu un procent de 11%, dar principalul lor avantaj este ca nu contin gluten. Sunt o sursa de fibre, de siliciu, de fosfor, de fier si de magneziu si se pot digera foarte usor. La micul dejun sunt un adevarat regal pentru simturi alaturi de branza.

Hrisca. Se mai numeste graul negru. Baza pastelor soba din Japoinia si a rondelelor, hrisca este o samanta cu un gust rustic, cu cea mai mare putere de satietate si cu un procent de 14% proteine. Nu are gluten, este bogata in cupru, in magneziu si antioxidanti, este foarte usor de preparat si delicioasa in prajituri sau alaturi de legume.

Quinoa. Baza alimentatiei precolumbiene, quinoa, este o pseudo-cereala foarte bogata in proteine, care se digera foarte usor si foarte hranitoare. Acest super aliment se poate prepara de la micul dejun la cina, chiar si la desert. Este delicioasa in tabouleh.

Inul. Principala sa calitate? Bogatia sa in acizi grasi foarte benefici, omega 3. Semintele de in nu contin gluten si sunt ideale pentru tranzitul intestinal. Se pot consuma in salate, alaturi de legume, in iaurt, alaturi de branza de vaci sau se pot folosi in aluaturile pentru tarte.

Amaranth. Era cu adevarat miraculoasa pentru incasi. In ceea ce priveste bogatia sa nutritionala este foarte apropiata de quinoa. Este foarte bogata in proteine si acizi grasi esentiali, printre care si lizina. Se poate consuma natur la micul dejun sau fiarta, prajita chiar in tigaie.

Semintele de mac. Sunt un tip de seminte oleaginoase negre sau in nuante de albastru inchis, foarte bogate in vitamima B1 dar si in acizi grasi nesaturati, cei mai buni pentru sanatate. Sunt perfecte in paine, alaturi de branza, de legume, de tartele cu lamaie…

Alacul mic. Nu trebuie sa le confunzi cu cea de grau spelta. Sunt un tip de seminte stravechi, foarte slabe in gluten si foarte bogate in proteine. Poate sa inlocuiasca foarte usor bulghurul si orezul din tot felul de retete.

About the author
articolesite

Leave a Comment