De ce ar trebui sa incluzi inul la tine in alimentatie?

Inul, inum usitatissimum, este o planta erbacee folosita foarte mult in industria textila si alimentara. Dar in ultimii ani aceasta a devenit din ce in ce mai populara deoarece s-a dovedit ca nutrientii sai au o mare putere atat atunci cand vine vorba despre domeniul medical, cat si cel al cosmeticii.

Semintele de in sunt foarte bogate in acizi grasi omega 3, in antioxidanti si alte substante esentiale care formeaza un supliment alimentar ideal pentru a ameliora starea de sanatate.

Dar asta nu e totul. Iata de ce ar trebui sa integrezi si tu inul la tine in alimentatie. Vei fi surprins cu siguranta.

Te ajuta sa slabesti. Fibrele vegetale din in sunt un excelent aliat atunci cand vine vorba despre slabire in mod sanatos. Nutrientii sai te ajuta sa ameliorezi procesele digestive, pot mari senzatia de satietate pentru a se eiuta consumul excesiv de calorii.

Poate regla nivelul de colesterol. Aportul sau important de fibre solubile impiedica oxidarea colesterolului in artere, facilitand in acelasi timp eliminarea sa in mod natural. Fibrele sale au puterea de a adera la lipidele periculoase si sa evite blocarea lor in fluxul sanguin.

Combate problemele inflamatorii. Inul contine o substanta numita acid linoleic care are o actiune anti-inflamatorie excelenta pentru organism.

Te ajuta sa lupti contra cancerului. Semintele de in contin 27 compusi anticancerigeni. Acestia au o actiune foarte importanta atunci cand vine vorba despre prevenirea si tratarea cancerului. Lignina, principalul sau compus are un efect antioxidant superior vitaminei E. Asta inseamna ca inul este capabil sa ne protejeze celulele si sa reduca tumorile maligne care pot afecta sanii.

Poate ameliora digestia. Fibrele vegetale, solubile si insolubile sunt foarte utile atunci cand vine vorba despre tratarea problemelor digestive. Aici intra aciditatea stomacala, gastrita si constipatia.

Ne da mai multa energie. Chiar daca are un nivel foarte scazut de calorii, inul are o mare putere energetica. Trebuie deci sa profiti de ea pentru a ameliora randamentul fizic si mental. Semintele de in te ajuta deci sa stimulezi pierderea de calorii, marind in acelasi timp energia de care ai nevoie in timpul efortului fizic.

About the author
articolesite

Leave a Comment