De ce ciocolata este cel mai bun aliat pentru sanatatea ta?

Ciocolata este unul din cele mai vechi alimente din lume dar si cele mai controversate. Unii sunt de parere ca este nociva pentru sanatate, unii nu. Care este adevarul?

Ciocolata vine cu o cantitate semnificativa de antioxidanti, dar si cu o multime de beneficii pe care ar trebui sa le cunosti inainte sa te culpabilizezi ca ai mancat un patratel de ciocolata din  nou. In plus, se pare ca ciocolata este cea mai sanatoasa sursa de energie.

Poate sa reduca presiunea arteriala. Nivelul ridicat de flavonoizi din ciocolata amara face ca aceasta sa actioneze pe post de stimulant al endoteliului, membrana care acopera arterele si impulsioneaza metabolismul oxidului nitric. Una din functiile acestui gaz este sa destinda arterele pentru a ameliora fluxul sanguine si pentru a controla tensiunea arteriala ridicata.

Poate ameliora functia cerebrala. Consumul de ciocolata cu cel putin 60% cacao poate sa amelioreze in mod semnificativ functia cognitiva la persoanele care sufera de unele deteriorari la acest nivel. Astfel ca este cea mai buna idee pentru a reduce riscurile de a suferi din cauza dementei sau probleme degenerative precum maladia Alzheimer. In plus, datorita nivelului sau de cafeina sau de teobromina are un efect imediat asupra creierului si te ajuta sa te concentrezi mai bine.

Mareste nivelul de colesterol bun. Celebra cacao care sta la baza delicioase ciocolate este compusa in majoritate din acid stearic si oleic. Acidul stearic este un tip de grasime saturata care nu mareste nivelul de colesterol rau din organism. pe de alta parte, acidul oleic este cel care are capacitatea de a-l reduce. La acestea doua se adauga si plifenolii care pot stimula nivelul de colesterol bun.

Poate combate tusea persistenta. Teobromina din ciocolata are un efect benefic si asupra partii creierului care provoaca neplacutele crize de tuse.

Poate proteja pielea. Consumul regulat de ciocolata te ajuta sa ai grija de pielea ta si sa te protezjezi de efectele nocive ale razelor UV.

Iti amelioreaza moralul. Cafeina si alti compusi chimici din ciocolata te ajuta sa te binedispui reducand prezenta cortizolului din corp, marind in acelasi timp nivelul de endorfine si serotonina.

About the author
articolesite

Leave a Comment