Efectele ciocolatei negre asupra corpului nostru

Ciocolata neagra este unul din cele mai consumate alimente din lume datorita gustului sau delicios si datorita numeroaselor beneficii asupra sanatatii, atat din punct de vedere fizic cat si emotional. Consumul de ciocolata neagra in cantitati moderate iti va face doar bine deoarece aceasta are o multime de proprietati excelente asupra organismului uman.

Ce se intampla in corpul nostru in momentul in care consumam ciocolata?

Ciocolata este bogata in antioxidanti, ceea ce face din ea unul din cele mai bune alimente pentru a lupta impotriva acumularii de radicali liberi si imbatranirea prematura a celulelor corpului nostru. Acest ultim beneficiu este esential pentru sanatatea noastra deoarece se evita acumularea de substante toxice in corpul nostru, substante ce ne afecteaza organismul in moduri diferite.

Ciocolata intretine tineretea celulelor noastre si este recomandata de specialisti pentru intretinerea pielii. Imediat dupa consumul de ciocolata neagra, nivelul de energie creste si capacitatea de concentrare este imbunatatita. Ideala pentru a reusi sa iti realizezi activitatile de zi cu zi.

Consumul unei portii moderate de ciocolata neagra pe zi permite reducerea riscului de a suferi de un atac cardiac si de alte probleme cardiovasculare datorita continutului bogat de antioxidanti.

Dupa consumul de ciocolata moralul nostru este ameliorat. Ciocolata neagra este excelenta impotriva depresiei deoarece contine o substanta cunoscuta sub numele de anandamida, substanta ce confera o senzatie de bunastare si imbunatateste starea de spirit. In momentul in care te simti stresat, anxios, daca esti prost dispus, consuma putina ciocolata neagra si vei vedea cum te vei calma instant, te vei relaxa, datorita stimularii productiei de serotonina.

Ciocolata contine o cantitate importanta de flavonoide, antioxidanti responsabili de protejarea pielii de pagubele provocate de razele UV.

Alte beneficii importante pe scurt:

  • Ciocolata neagra este ideala pentru combatarea si eliminarea oboselii ;
  • Confera corpului nostru senzatia de satietate, ceea ce ne inseamna ca nu vom manca in exces ;
  • Datorita continutului bogat de magneziu, ciocolata neagra contribuie la reinnoirea celulelor, la repararea ADN-ului si la relaxarea muschilor ;
  • Stimuleaza circulatia sanguina ceea ce permite prevenirea unui numar mare de boli de inima dar si formarea varicelor ;
  • Contine calciu drept urmare este buna pentru unghii, dinti, previne afectiuni ale oaselor precum osteoporoza ;
  • Previne si combate anemia datorita continutului bogat de zinc ;
  • Contine grasimi sanatoase ceea ce permite ameliorarea sistemului nervos ;
  • Teobromina continuta de ciocolata neagra contribuie la reducerea activitatii nervului vag care provoaca accesele de tuse ;
About the author
articolesite

Leave a Comment