Efectele nedorite ale cafelei asupra sanatatii

Cafeaua este cea mai consumata bautura din lume dupa apa. Se consuma inca din adolescenta si ne insoteste de-a lungul vietii. Se bea mai intai pentru gustul sau dar si pentru energia cu care vine cafeina pe care o contine. Dar pe termen lung, cafeaua poate sa aiba efecte neplacute sau nedorite asupra sanatatii.

Schimbari ale starii de dispozitie. Incearca sa nu bei o cafea sau doua in timpul zilei si vei vedea cum ti se schimba starea de dispozitie si atitudinea. Cafeaua poate sa creeze o advarata dependenta la cei care o consuma in mod regulat iar lipsa ei poate sa dea si unele reactii violente. Poate sa duce de asemenea si la anxietate si la stari de depresie.

Sindromul premenstrual. Chiar daca poate sa para destul de surprinzator, cafeaua poate sa agraveze sindromul premenstrual daca se consuma in exces. S-a constatat ca intensitatea durerilor se poate mari de doua ori pana la sapte ori. Acest lucru se explica datorita actiunii cafeinei asupra adrenalinei si cortizolului, astfel cafeina poate sa mareasca nivelul de zahar din sange dar si sensibilitatea sanilor.

Refluxul. Cafeaua poate sa cauzeze si acid. Acesta vine si cu unele probleme mai neplacute precum arsuri neplacute. Studiile au demonstrat ca band cafea se poate stimula eliberarea prelungita si excesiva de acid gastric care poate provoca arsuri. Chiar daca poti sa te acomodezi cu acest reflux trebuie sa stii ca pe termen lung poate sa duca la aparitia ulcerului.

Absorbtia vitaminelor. Inca un efect neplacut pe care nu multa lume il stie. Cafeaua poate bloca absorbtia de vitamine. Dar si a mineralelor care sunt inhibate. Poate inhiba si calciul care este absorbit de corp si provoaca eliminarea vitaminelor si mineralelor prin urina si fecale. Cafeaua poate sa atace si absorbtia de zinc si de fier care sunt indispensabile organismului.

Somnul. Problemele cu somnul sunt obisnuite la bautorii mari de cafea. Dar somnul care este sacrificat din cauza consumului de cafea este vital pentru organism. Problemele cu somnul pot cauza mai multe boli precum depresia. Sa nu mai vorbim de tenul tern care este cauzat de aceasta dependenta si de lipsa somnului.

About the author
articolesite

Leave a Comment