Fitoterapie – 4 plante pentru o cura detox

Plantele pot sa fie un ajutor de pret atunci cand vine vorba despre a oferi o cura detox organismului si a aborda sezonul rece in plina forma. Pentru a purifica organismul si  a elimina substantele toxice acumulate si pentru a optimiza functia organelor mai ales a sistemului digestiv te poti baza fara probleme pe plante.

Care sunt cele mai utile plante in acest caz?

Armurariul. Aceasta planta este folosita in mod traditional pentru a se trata cu ajutorul ei anumite probleme digestive dar si calculii biliari. Pe langa stimularea productiei de bila, armurariul este o planta care se opune absorbtiei de substante toxice, care favorizeaza productia de proteine si pune stop unor reactii inflamatorii.

Este una din cele mai importante plante pentru a proteja ficatul si pentru a stimula reinniorea celulelor sale.

Rozmarinul. Rozmarinul este o planta cu proprietati diuretice excelente. Dar si expectorante si antispasmodice. Se poate folosi in cazul unei digestii dificile, in cazul durerilor de stomac sau pentru a stimula productia bilei. Te poate proteja si de anumite infectii ale cailor respiratorii si este de mare ajutor pentru cicatrizarea plagilor. Se poate folosi si pentru a trata cu ajutorul lui durerile reumatice lejere.

Desmodium Adscendens. Este o planta care ajuta foarte mult ficatul. Este cea care te poate ajuta sa eviti efectele neplacute provocate de anumite medicamente sau chimioterapie. Se poate folosi pe post de tratament complementar in hepatitele virale. Este o planta utila si in cazul astmului bronsic sau alergic sau pentru a trata alergiile digestive. Planta Desmodium poate mari rezistenta celulelor ficatului in fata inflamatiilor de origine toxica.

Ridichea neagra. Ridichea neagra este foarte utilizata in domeniul fitoterapiei, fiind foarte indicata in cazul problemelor digestive si hepatice. Este cea care poate stimula digestia, apetitul, care poate calma balonarile, constipatia, durerile abdominale, care poate drena ficatul deci care faciliteaza eliminarea de toxine. Se poate asocia cu papadia in cazul unei cure detox foarte eficiente. Ridichea neagra se poate utiliza si in cazul unor afectiuni ale pielii, pentru a se preveni cu ajutorul ei problemele cardiovasculare si in cazul unor afectiuni respiratorii.

About the author
articolesite

Leave a Comment