Fructul dragonului, un super fruct pentru sanatate

Dupa cum bine stii deja, fructele sunt foarte bune pentru sanatate. Fie ca iubesti savorile mai dulci, mai acidulate, mai amare sau mai puternice, ai de unde alege. Exista varietati de fructe pentru toate gusturile.

Fructele exotice sunt foarte “trendy” in ultimul timp si vin cu o multime de beneficii pentru sanatate. Fructul dragonului sau Pitaya, este unul dintre ele. Textura sa se apropie foarte  mult de cea a fructului kiwi dar savoarea sa este mult mai fina si se apropie de cea a pepenelui galben. Iata beneficiile acestui fruct cu o forma si cu un nume foarte originale.

Daca vei consuma doar 100 de grame din fructul dragonului vei beneficia de grasimi nesaturate benefice pentru metabolismul cardiovascular, de un aport in vitaminele A si C, in calciu si minerale, de cateva grame de glucide si de fibre, asta in doar 60 de kcal.

Gustul sau insa nu este unul foarte pronuntat. Cei cu gusturi fine il vor aprecia cu siguranta. Se poate consuma sub forma de suc, de desert sau de salate de fructe. Este cel mai delicios intr-un suc smoothie.

Fructul dragonului poate imbunatati digestia. Fructul pitaya este un fruct foarte usor de digerat. Este si cea mai buna alegere pentru o cura detox. Nivelul sau scazut de calorii si bogatia sa in virtuti pentru sanatate fac din el un ingredient excelent de integrat intr-o dieta. Are si beneficii pentru sistemul digestiv si o actiune mai mult decat benefica pentru tranzitul intestinal. Semintele sale negre influenteaza in mod pozitiv digestia. Pentru a evita balonarile de tot felul se poate consuma inainte de masa, pe stomacul gol cel mai bine. Metabolismul nostru va fi foarte receptiv la toate beneficiile sale astfel.

Fructul dragonului este un aliment excelent de consumat pentru a preveni tot felul de afectiuni cardiace sau hipertensiunea arteriala. Poate sa scada si nivelul de acid uric din sange si poate preveni guta. Bogatia sa in omega 3 poate sa actioneze contra bolilor auto-imune si inflamatorii.

Datorita aportului sau nutritional si in special a mineralelor, a acizilor grasi mononesaturati si a antioxidantilor sai, fructul pitaya este o alegere excelenta pentru ten.

About the author
articolesite

Leave a Comment