Gesturi de adoptat zilnic pentru sanatatea ta

Pentru a avea grija de sanatatea ta dar si de organismul tau, trebuie sa adopti unele gesturi in viata de zi cu zi de care trebuie sa te tii zilnic. Nu sunt gesturi foarte complicate dar rezultatul te poate uimi. Unele gesturi precum- a bea mai mai multa apa, a face sport, a  iesi la plimbare, a te pune-te la somn la aceeasi ora … sunt mai mult decat necesare pentru a avea o sanatate de fier.

Iata inca alte cateva gesturi pentru un stil de viata sanatos.

Micro-siesta. Nu ai idee cat de benefica poate sa fie. Aceasta mini siesta poate sa te ajute sa reduci nivelul de stres, sa cresti productivitatea sau sa favorizezi concentrarea. Unele firme chiar au inceput sa propuna angajatilor pauze de micro-siesta la locul de munca pentru a inchide ochii putin si pentru a se relaxa.

Apa detox. Poti purta dupa tine o sticla de apa mereu. Dar nu o apa simpla ci una imbunatatita, pe baza de apa minerala si alimente detox excelente pentru sanatate. Corvoada hidratarii zilnice se poate transforma intr-o adevarata placere. Pune cateva felii de castravete, de ghimbir proaspat, frunze de menta, coaja de lamaie si miere intr-un vas cu apa calduta si lasa totul la macerat. A doua zi filtreaza totul si pune-l intr-o sticla pe care sa o iei cu tine peste tot.

Sofrologia. Sofrologia te poate ajuta in problemele cu somnul, te ajuta sa te relaxezi, sa profiti de viata, sa ai incredere in tine… Sedintele curative si terapeutice sunt dedicate relaxarii si unei stari de bine. Pentru a incepe cat mai bine ziua fa o mica sedinta de 15 minute de sofrologie. Ziua ta va decurge mult mai bine. Sofrologia are o putere de sugestie uimitoare.

Reflexologia. Venita a direct din medicina traditionala, reflexologia este o alternativa ideala la medicamentele obisnuite. Aceasta este cea care stimuleaza punctele localizate peste tot prin corp. Deci daca te supara o migrena, daca vrei sa adormi cat mai repede, sa iti ameliorezi tranzitul intestinal sau sa iti calmezi anxietatea, este cea la care trebuie sa apelezi.

Incearca toate aceste patru gesturi si vei vedea cum viata ta se va schimba radical.

About the author
articolesite

Leave a Comment