Horchata de Chufa, celebrul lapte vegetal spaniol

Foarte putin cunoscut si totusi, foarte benefic pentru sanatate in general, laptele de Chufa sau Horchata de Chufa, laptele vegetal spaniol pe baza de tuberculi de nuci tigru devine incet dar sigur o bautura must have atunci cand vine vorba despre bauturile sanatoase.

Foarte popular in Spania, dar mai ales foarte nutritiv, Horchata de Chufa este cea mai buna alternativa la laptele de vaca, ideal pentru cei care sufera de intoleranta la gluten sau pentru diabetici.

Deci este cea mai buna alternativa pentru vegetarieni, pentru cei care vor sa aiba un stil de viata sanatos si mai ales pentru cei care sunt in cautare de savori inedite. In plus, laptele de Chufa se vrea o bautura vegetala 100% naturala.

Laptele de Chufa este deci o bautura foarte sanatoasa, plina de prospetime si nutritiva. Contine un nivel intre 6 si 7% de proteine, in jur de 22% lipide si mai ales 50% glucide.

Nu are zahar adaugat, contine un nivel important de minerale si de vitamine. Nimic nu se compara deci cu Horchata de Chufa atunci cand vine vorba despre scaderea nivelului de colesterol si despre reducerea nivelului de trigliceride din sange.

In plus, Horchata de Chufa este o bautura care nu contine nici sodiu, nici teina, nici cafeina. Deci poate sa fie consumata de oricine.

Recunoscut si pentru proprietatile sale digestive, laptele de Chufa este antidiareic si un diuretic foarte bun. Contine amidon si aminoacizi. Nu contine gluten, are foarte putine calorii si nu are deci repercursiuni atunci cand vine vorba despre un regim alimentar sau despre silueta.

Si deoarece nu contine sodiu, aceasta bautura poate sa fie consumata si de cei care sufera de hipertensiune. In plus, acidul sau oleic este cel mai bune pentru a trata bolile cardiovasculare.

O veritabila sursa de energie, laptele de Chufa care nu contine nici fructoza, nici lactoza. Deci este cea mai buna idee pentru cei care sufera de boala celiaca. In medicia traditionala chinezeasca, aceasta bautura se foloseste pentru a trata problemele gastrice si cele abdominale.

About the author
articolesite

Leave a Comment