Imbunatateste-ti starea de sanatate cu trei banane pe zi

Bananele fac parte din cele mai apreciate fructe din lume. Ne permit sa preparam smoothies delicioase, sa dam o aroma speciala preparatelor si constituie gustarea ideala.

Conform studiilor, persoanele care consuma trei banane pe zi au posibilitatea de a profita din plin de numeroasele beneficii conferite de banane. De ce trei banane? Deoarece trei banane reprezinta echivalentul a 1500mg de potasiu. Iata cum iti poti imbunatati starea de sanatate cu ajutorul a trei banane.

Tensiunea arteriala. O banana medie contine in jur de 400mg de potasiu ceea ce permite echilibrarea ratiei potasiu-sodiu. Astfel, consumul ridicat de potasiu al bananei contribuie la reglarea presiunii sanguine. Cu alte cuvinte, un deliciu care ne ajuta sa ne controlam starea de sanatate.

Imbunatateste digestia. Deoarece banana are un continut ridicat de fibre ne ajuta aparatul digestiv sa regleze viteza de digestie, incetinind-o. Datorita incetinirii vitezei digestiei, senzatia de satietate se va pastra pentru mai mult timp si nu vei mai simti nevoia sa rontai ceva intre mese. Din acest motiv specialistii ne recomanda sa consuma banana la micul dejun. Ne permite sa incepem ziua plini de energie si cu burta plina.

Celule sanatoase. Pentru imbunatatirea starii de santate, ce poate fi mai bun decat celule noi, sanatoase? Bananele sunt bogate in Vitamina B6, vitamina cunoscuta pentru rolul sau de sustinere a corpului in timpul productiei de insulina, hemoglobina si acizi aminati, toate acestea fiind indispensabile pentru celule sanatoase.

Vitamina C. Pentru imbunatatirea starii de sanatate nu trebuie sa apelam doar la portocala pentru un aport suficient de Vitamina C. Banana este sursa perfecta de Vitamina C, are un aport de 15% din necesarul zilnic.

Imbunatateste performantele fizice. Nu este un secret pentru nimeni ca banana este unul din cele mai consumate fructe de sportivi inainte si dupa antrenamente. Banana reprezinta sursa perfecta de energie care stimuleaza muschii si contine un numar mare de antioxidanti

Impotriva anemiei. Bananele sunt bogate in fier, favorizeaza productia de hemoglobina si permite combaterea anemiei. Anemia, rezultand dintr-o lipsa de globule rosii din sange, trebuie sa gasim o modalitate de a creste productia de globule rosii. Or, banana este solutia ideala.

About the author
articolesite

Leave a Comment