Memorie, oboseala, caderea parului… oare ai o carenta in vitamine?

Ai stari de oboseala foarte bruste si ciudate, pierderi de memorie, lapsusuri din ce in de ce mai dese si mai suparatoare, iti cade parul iar pielea ta nu arata asa cum trebuie? Daca ar fi vorba despre un deficit de vitamine? Iata o « reteta » pentru fiecare problema in parte.

Vitaminele sunt indispensabile pentru reactiile biochimice ale organismului, care ar fi imposibile fara ele. Daca fiecare dintre ele au rolul lor propriu, actiunile lor se completeaza unele pe altele. Dar carentele in vitamine sunt destul de frecvente iar o alimentatie cu produse rafinate, poluarea, stresul sau tabacul sunt cele care ne pot afecta starea de sanatate.

Dar iata o vesta buna. Se pot reechilibra sau reface stocurile de vitamine pentru ca toate neplacerile cauzate de carente sa dispara. Acest lucru se poate faca ascultand semnalele de alarma transmise de catre corp. Dar este inutil sa te indopi cu vitamine dintr-o data, inghitind o multime de fructe si legume la o masa sau consumand doze ridicate de suplimente alimentare. Toate vor ajunge in urina.

Organismul nu accepta decat doze mici de vitamine si isi reface stocul de vitamine printr-un sistem specific. Deci un exces de vitamine va fi eliminat de catre organism de catre rinichi. Vitaminele ar trebui deci sa fie repartizate asa cum trebuie de-a lungul meselor.

Un meniu plin de vitamine.

La antreu si cina.

  • 100 de grame de castraveti cu 10 grame de drojdie de bere. Adica un meniu care contine aporturile zilnice recomandate de B1 si jumatate din B2 si B5.
  • la felurile de mancare principale- 80 de grame de peste gras- somon, macrou care acopera nevoile zilnice de vitaminele A si D, jumatate din B3 si B6, dar si un sfert din aporturile recomandate de vitaminele B12.
  • 120 de grame de spanac. Adica aporturile zilnice necesare de vitaminele B9 si K, dar si jumatate din aporturile de B3 si C.
  • 100 de grame de orez salbatic vor veni cu aporturile necesare de vitamina B8.

Iar pentru desert trebuie sa consumi 70 de grame de capsuni si 60 de grame de migdale. Adica jumatate din aporturile de vitamina C si de vitamina E in totalitate.

About the author
articolesite

Leave a Comment