Parul tau este tern, uscat si deteriorat? Ce poate fi mai bun decat o mica cura pe baza de alimente pentru a-i reda acestuia stralucirea, tonusul si vitalitatea? Nu este nevoie sa investesti in tratamente scumpe si ineficiente, trebuie doar sa acorzi o mai mare atentie alimentatiei tale. Descopera ce trebuie sa mananci pentru a avea grija de poadoaba ta capilara din interior.
Pentru a evita un par casant, caderea parului, trebuie sa consumi alimente cat mai sanatoase. Asta deoarece un dezechilibru alimentar deterioreaza parul si provoaca aparitia matretii. Pentru a obtine o podoaba capilara stralucitoare asigura-te de faptul ca alimentele de mai jos fac parte din alimentatia ta de zi cu zi.
Pestele gras. Somonul, sardinele si celelalte tipuri de pesti grasi au un continut bogat de Omega 3 si de vitamine din grupa B, recomandate de specialisti celor care isi doresc o podoaba capilara de invidiat. Pestele gras poate fi combinat cu avocado si uleiuri vegetale, de masline in special.
Morvocul este extrem de bogat in vitamina A si betacaroten ceea ce permite protejarea parului hidratand fibra capilara si regland sebumul din fibra capilara. Daca morcovii nu se numara printre legumele tale preferate, opteaza pentru cartoful dulce, caise sau dovlecei.
Proteine. Pentru a evita parul tern si casant, consuma proteine. Acestea sunt extrem de utile pentru reinoirea keratinei (compusa in proportie de 95% din proteine) si pentru redarea stralucirii si sanatatii parului. Consuma in cantitati suficiente oua, carne slaba sau rosie dar si linte, produse lactate si leguminoase.
Migdale si nuci. Bogate in magneziu, acestea permit evitarea caderii parului. Nucile de Brazilia sunt cele mai bogate in magneziu insa si migdalele, nucile cajou si alunele. Variaza placerile.
Zincul si fierul lupta impotriva caderii parului. Fierul se regaseste in cantitati mari in carnea rosie, crustacee si fructe de mare, legume uscate, ciocolata neagra si soia. Cat de despre zinc acesta se regaseste in scoici, fulgi de ovaz, paine integrala sau galbenus de ou.