Regimul Seignalet, cel mai bun pentru sanatatea ta

O revenire la o alimentatie ancestrala. Iata care este cel mai important principiu al Regimului Seignalet, numit si regimul hipotoxic, faimos datorita faptului ca poate trata o multime de boli. Un regim conceput nu pentru a slabi ci pentru a vindeca. Iata mai multe cuvinte despre aceasta metoda de alimentatie.

Doctorul Jean Seignalet este cel care a evocat pentru prima data ideea celui de-la treilea tip de medicina, cea « alimentara » dupa cea clasica si cea alternativa. Doctorul Seignalet proneaza deci un regim hipotoxic, bazat pe o alimentatie ancestrala. Dupa parerea lui, unele alimente noi, in voga, dar si unele tipuri de preparare a felurilor de mancare sunt foarte nocive pentru sanatate.

Unii cercetatori sau specialisti sustin faptul ca acest regim poate sa faca sa dispara durerile legate de artrita si de artroza, fiind un regim anti-durere. Dar este destul de greu de tinut deoarece trebuie sa iti alegi cu grija alimentele pe care le consumi si trebuie sa respecti cateva reguli stricte, de baza, astfel reusesti si sa scapi de cateva kilograme in plus.

Laptele de origine animala ar trebuie sa fie eliminat din alimentatie. dar si cele derivate din acesta precum branza, untul sau smantana.

Cerealele « moderne » ar trebui sa fie excluse din alimentatie. adica graul, porumbul, orzul, secara, kamutul, ovazul sau graul spelta. Toate contin gluten in afara de porumb si duc la numeroase intolerante. Cel mai bine ar fi sa apelezi in schimb la orez, la hrisca, la susan si al quinoa.

Exclude produsele preparate la peste 110 grade. Mai sus de aceasta temperatura sunt produsi compsui chimici pe care organismul nu le poate asimila. Alimentel crude sau preparate pe aburi sunt deci cele mai potrivite. Alimentele isi vor pastra astfel toate vitaminele, mineralele, anti-oxidantii si acizii grasi esentiali.

Evita uleiurile presate la cald sau cele procesate in orice fel. Uleiurile procesate sunt denaturate din cauza fabricarii lor industriale. Uleiul virgin de masline  presate la rece sau cel de rapita sunt cele mai bune alternative. Dar si cel de nuci sau de arahide. Pestele de apa rece este si el foarte recomandat in cazul unu regim hipotoxic.

Se recomanda sa se consume si suplimente alimentare sub forma de vitamine, minerale si oligolemente. Alimentele fermentate de origine lactica sunt si ele cele mai bune pentru a proteja flora intestinala.

About the author
articolesite

Leave a Comment