Sanatate- secretele unui mic dejun sanatos

Peste tot auzi spunandu-se ca micul dejun este masa cea mai importanta a zilei. Dar oare ce trebuie sa mananci pentru a incepe cat mai bine ziua? Iata care sunt secretele unui mic dejun sanatos.

Cum trebuie sa incepi cat mai bine ziua? Micul dejun este foarte important pentru a incepe cat mai bine ziua. Vine cu energia necesara pentru a ramane in forma intreaga dimineata. Dar ce trebuie sa mananci pentru a fi in forma, sanAtos si cu o stare buna de dispozitie?

Trebuie, in primul rand sa ai o masa cu un aport de calorii convenabil, de vitamine si de saruri minerale. Ar trebui sa furnizeze deci intre 500 si 700 kcal.

Se recomanda sa se consume un mic dejun bogat in proteine deoarece acestea ne ajuta sa ne simtim satui pentru mai mult timp si metabolismul este accelerat cu 25%. Legumele sunt foarte potrivite pentru micul dejun deoarece sunt o bomba de vitamine si te ajuta si sa reglezi tranzitul.

Micul dejun ar trebui sa fie copios? Micul dejun este singura masa a zilei in care nu trebuie sa tii cont de calorii. Asta nu inseamna ca trebuie sa dai iama in croissante sau in painea cu Nutella pe motiv ca iti dau energie.

Cereale la micul dejun? Exista o multime de cereale potrivite pentru micul dejun- secara orzul sau ovazul. Sunt bogate in fibre solubile si sunt surse de vitamine. Trebuie sa faci insa diferenta intre cerealele naturale si bogate in vitamine si cele care sunt fabricate industrail. Trebuie sa privilegiezi deci fugii de ovaz, petalele de cereale dar si cerealele muesli traditionale.

Cum arata micul dejun ideal? Nu exista o reteta de mic dejun ideal. Acesta trebuie sa fie adaptat stilului de viata al fiecaruia, in functie de alte mese si de activitati. Un mic dejun copios este ideal pentru cei care se trezesc devreme iar unul lejer pentru cei care se trezesc mai tarziu. Trebuie sa fie sanatos si cat mai corect compus si sa  contina proportiile potrivite de proteine, de lipide, de glucide, de vitamine si de minerale.

About the author
articolesite

Leave a Comment