Apa de cocos, cea mai benefica pentru sanatate

Apa de cocos este de ceva vreme cea mai populara bautura in randul celor care isi doresc un stil de viata foarte sanatos. Plina de beneficii pentru corp si extrem de hidratanta, care sunt toate beneficiile sale de care ar trebui sa profiti numaidecat?

Nuca de cocos este fara doar si poate un fruct care ne suprinde mereu si mereu. Cu siguranta ca ai auzit pana acum de laptele de cocos si de uleiul de cocos. Acum a venit momentul sa descoperi apa de cocos. Si chiar daca apa de cocos, te va face sa te gandesti mai degraba la vacantele cele mai exotice, asta nu inseamna ca nu are o multime de beneficii pentru sanatate.

Naturala si nu foarte dulce, apa de cocos are o multime de nutrienti minunati. Printre ei se numara si vitamina B, o sursa de energie si o vitamina foarte benefica pentru sistemul nervos. Dar este bogata si in minerale precum potasiul care ajuta in lupta contra retentiei de apa si care restabileste echilibrul acido-bazic din corp.

Dar apa de cocos mai contine si zinc, seleniu si antioxidanti, adica elemente care ne protejeaza de radicalii exteriori.

Se poate bea apa de cocos la fel ca si apa normala? Chiar daca apa de cocos este foarte benefica pentru sanatate si este compusa din 95% apa, aceasta este foarte dulce. Deci nu ar trebui sa incerci sa bei 1,5 litri de apa de cocos zilnic, la fel ca si in cazul apei normale. In plus, este foarte mineralizata, deci nu ar trebui sa abuzezi de ea din cauza potasiului. De asemenea, apa de cocos nu se recomanda celor care sufera din cauza insuficientei renale. Poti bea un pahar sau doua de apa de cocos, pe care le poti alterna cu apa normala.

Aoa de cocos este o bautura foarte racoritoare care poate sa inloucuiasca atunci cand este foarte cald sucurile de fructe. Sau in cadrul unui regim, deoarece nu este atat de dulce ca si acestea.

Daca vrei sa te bucuri de cel mai bun gust, poti adauga in apa de cocos rondele de lamaie, de castravete sau menta. Iar daca gustul sau ti se pare mult prea puternic, o poti dilua cu apa minerala.

About the author
articolesite

Leave a Comment