Stii cum poti reechilibra consumul de grasimi?

Grasimile sunt bune pentru sanatate. Ti se pare ciudata aceasta afirmatie? Ei bine, nu e chiar asa. Grasimile sunt bune pentru sanatate atunci cand stii pe care sa le consumi si in ce cantitate sa le consumi.

In acest articol vei afla cum poti reduce consumul de grasimi rele pentru a –ti reechilibra alimentatia si pentru a slabi in acelasi timp.

Trebuie deci sa renunti la consumul de grasimi pentru a slabi? Cu siguranta ca nu. Trebuie doar sa stii cum sa le introduci la tine in meniurile zilnice si sa le consumi cat mai echilibrat. Si normal ca daca vei exagera cu grasimile in alimentatie te vei ingrasa si vei avea probleme cu sistemul cardio-vascular.

Iar materiile grase sunt indispensabile pentru organism si pentru buna sa functionare. Sunt cele care furnizeaza energie si care intra in compozitia membranelor care inconjoara celulele. Dar pe langa faptul ca sunt o sursa de energie pentru celule, materiile grase vin si cu vitamine sau acizi grasi esentiali pe care corpul nu are cum sa ii produca in mod natural.

Iar aporturile nutritionale recomandate de lipide trebuie sa reprezine in jur de 35-40% din aportul energetic zilnic cu:

  • 25% acizi grasi saturati.
  • 50% acizi grasi mononesaturati.
  • 25% acizi grasi polinesaturati, cu un raport omega 3/omega 6 egal cu 5.

Dar in realitate, nivelul pe care il consumam de acizi grasi saturati este mult superior fata de recomandari si echilibrul dintre omega 3 si omega 6 este cu mult peste 5.

Alege deci mai bine alimentele pentru a echilibra consumul de grasimi.

Atunci cand vrei sa slabesti sau sa iti reechilibrezi alimentatia, cel mai bine ar fi sa privilegiezi consumul de alimente bogate in grasimi mononesaturate si polinesaturate, adica asa-zisele grasimi bune. Acestea de regasesc mai ales in uleiurile de masline, de nuci sau de rapita.

Trebuie sa limitezi alimentele bogate in colesterol si sa controlezi consumul de alimente grase de origine animala.

Limiteaza si consumul de peste gras si nu consuma mai mult de 30, 40 de grame de branza, consuma lapte semi-degresat si smantana cu cel mult 185 grasime.

Cele mai bune alternative la materiile grase sunt ierburile aromate.

About the author
articolesite

Leave a Comment