Dupa ce vara a trecut, toamna si iarna este bine sa pastrezi aceleasi bune obiceiuri, deoarece cel mai adesea in sezonul rece este foarte tentant sa te arunci asupra unor feluri de mancare pline de calorii, feluri calde care te fac sa te simti cel mai bine. Fiecare are trucul sau prin care lupta contra temperaturilor scazute. Iata cateva dintre ele de pus in aplicare.
Nu manca mai mult, mananca sanatos. Iarna este cel mai bun pretext de a te aduna impreuna cu prietenii in jurul unor feluri de mancare savuroase, calde dar si pline de calorii in fata semineului. Dar frigul nu ar trebui sa iti influenteze stilul de viata si alimentatia. Nu trebuie sa mananci mai mult ci doar trebuie sa iti adaptezi meniul. Trebuie sa consumi astfel cat mai multe legume prin intermediul supelor. Fructele sunt si ele recomandate mai ales cele uscate si cele oleaginoase. Migdalele de exemplu sunt cele mai savuroase.
Migdalele le poti consuma natur sau sub forma de lapte. Laptele de migdale este foarte savuros dar are si o multime de beneficii – contine omega 3 si calciu intr-o cantitate foarte mare deci este un adevarat atu pentru sanatate.
Trebuie sa ai un meniu cat mai echilibrat. La masa trebuie sa te gandesti sa renunti la unele obiceiuri si sa ai grija la amestecurile pe care le faci. Trebuie sa fii cat mai rezonabil cu painea si sa consumi cat mai multe fructe si legume. Nu uita ca feculentii si proteinele animale nu fac deloc un duo bun. Curcanul alturi de legumele verzi este cea mai buna idee.
Evita aperitivele. La aperitiv ai cel mai adesea stomacul gol si ajungi sa consumi o multime de lucruri. Daca vrei sa te lasi tentat incepe cu un pahar mare de apa pentru ca stomacul sa nu fie gol si sa nu mananci prea mult. O masa echilibrata dimineata mai ales trebuie sa contina fructe, produse integrale si surse de proteine precum nucile, ouale, iaurtul, laptele si branza. Dupa-amiaza si seara mesele trebuie sa contina cat mai multe legume, o portie de carne slaba dar si orez brun, bulghur sau quinoa. Gustarile sanatoase trebuie sa contina proteine, fibre – struguri si migdale, cereale, cruditati si branza.