Consumata de obicei fiarta, sfecla rosie este o leguma delicioasa si plina de beneficii, care se poate degusta chiar si cruda. Sub forma de suc prezinta o multime de calitati nutritionale minunate, ideale pentru a avea o sanatate de fier.
Sfecla rosie este o leguma foarte slaba in grasimi si lipide, care contine zaharoza, dar si un nivel destul de important de fibre. Dar contine si un nivel foarte important de minerale precum potasiul, calciul, sodiul sau magneziul. De consumat deci fara moderatie.
Un elixir pretios pentru tinerete. Sfecla rosie face parte din categoria legumelor cu o putere antioxidanta extrem de ridicata. Substantele antioxidante sunt cele care ne protejeaza de efectele nocive ale radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt molecule foarte reactive care ne pot ataca celulele. Pot cauza imbatranirea celulara, dar si alte probleme legate de bolile cardiovasculare si cronice.
O actiune anti-cancer. Pigmentii flavoinoizi din sfecla rosie, mai ales betanina, sunt cei care te ajuta sa te protejezi contra cancerului. Foarte usor asimilati de catre organism, joaca un rol foarte important in prevenirea cancerului de plaman, de piele sau de plamani.
Cel mai bun aliat detox. Se pare ca sucul de sfecla rosie bio este cea mai buna alegere pentru a ajuta organismul sa elimine toxinele, datorita asocierii dintre betanina si metionina, un alt aminoacid esential. Din acest motiv, sucul de sfecla este cea mai buna idee pentru curele detox, mai ales pentru monodietele pe baza de suc.
Un aliat anticolesterol. Aici actioneaza tot betanina, care stimuleaza functiile hepatice, ajutand la diminuarea nivelului de colesterol rau si la reglarea nivelului de colesterol bun.
Poate preveni hipertensiunea. Studiile au ajuns la concluzia ca un pahar cu suc de sfecla rosie bio, consumat zilnic, poate diminuna presiunea arteriala.
O sursa foarte importanta de fibre. Nivelul important de fibre continut de sfelca rosie are un rol foarte important pentru tranzitul intestinal. Crude, fibrele sunt insolubile, fierte, sunt solubile. Iar varianta fiarta este mult mai bine tolerata de catre persoanele cu intestine mai sensibile.
Un atu de pret pentru sportivi. Sucul de sfecla baut inainte de depunerea unui efort este un ajutor de pret pentru a ameliora performanta musculara.