Super alimentele pentru sanatatea ta in 2016

In domeniul nutritiei si al sanatatii, foarte in tendinte sunt super alimentele, un concentrat de nutrienti benefici care te pot mentine intr-o forma excelenta. Iata care ar trebui sa intereseze in anul 2016.

Konjac, un aliment pentru silueta ta. Konjac este un aliment care nu are calorii, un aliment traditional japonez care contine o fibra numita glucomannan capabila sa absoarba pana la de 100 ori greutatea sa in apa. Are o super putere atunci cand vine vorba despre satietate, despre a reduce colesterolul sanguin si pentru a reduce indicele glicemic al alimentelelor cosumate.

Condimentele- o multime de beneficii pentru sanatatea ta. Condimentele sunt din ce in ce mai interesante pentru cercetatori. Curcuma si ghimbirul sunt ideale pentru a reduce nivelul de colesterol, in timp ce piperul si ardeiul rosu te ajuta sa stimulezi combustia grasimilor si metabolismul. Scortisoara reduce nevoia organismului in insulina iar curcumina are un efect anti-inflamatoriu.

Banana- virtuti probiotice. Banana contine o fibra, fructan care favorizeaza echilibrul florei intestinale. Poate regla tranzitul intestinal si intari sistemul imunitar.

Macroul- pentru a fi bine dispus mereu. Pestii contin doi acizi omega 3 specifici care nu te lasa sa te expui depresiei.

Broccoli- o leguma anti-cancer. O leguma exceptionala, o mina de beneficii, de vitamine, de beta-caroten si de antioxoianti. Si se pare ca daca vei consuma mai des crucifere, adica varza, napi, broccoli sau ridichi nu esti atat de expus cancerului de colon. Toate varietatile de varza sunt bogate in vitamina K, foarte buna pentru sanatatea osoasa. Broccoli este si o excelenta sursa de luteina.

Migdalele- cele mai bune prietene ale inimii. Migdalele sunt bogate in grasimi nesaturate si in vitamina E si sunt cele mai bune pentru a preveni bolile cardiovasculare. 30 de grame de pe zi de migdale consumate alaturi de alte vegetale pot reduce nivelul de colesterol rau.

Cacao- cea mai buna prietena pentru creier. Contine polifenoli specifici cu virtuti anti-oxidante si anti-inflamatorii. Consumul regulat de cacao duce la marirea debitului sanguin cerebral si poate ameliora memoria si concentrarea. Mizeaza deci pe ciocolata neagra si pe pudra de cacao pentru preparatele de la micul dejun.

About the author
articolesite

Leave a Comment