Sushi- beneficii pentru sanatate

Sushi este un preparat delicios consumat de secole in Japonia care incepe sa fie de ceva ani din ce in ce mai popular si in Occident. Un sushi proaspat constituie o masa foarte sanatoasa compusa din orez, legume si peste. Dar se mai pot folosi si alte ingrediente la fel de benefice precum wasabi sau ghimbir.

Care ii sunt beneficiile?

Sushi vine cu o multime de proteine si cu putine calorii. Sushi te va ajuta sa te bucuri de o buna sursa de proteine datorita pestilor si algelor pe care le contine. Si calitatea aminoacizilor din alga nori nu se compara cu cea a aminoacizilor din oua. Este net superioara. Crevetii sunt la fel de benefici in sushi. Sunt si ei o sursa excelenta de proteine si nu contin aproape deloc materii grase.

Sushi contin acizi grasi Omega 3 si putini acizi grasi saturati. Pe langa faptul ca iti vei face plinul de acizi grasi Omega 3, sushi contine un nivel scazut de acizi grasi saturati care trebuie sa fie evitati. Somonul este cel mai bun exemplu. Fructul avocado se foloseste si el in numeroase preparate care aduc organismului cele mai bune grasimi-Omega 3, 6 si 9. Sunt cei care pot sa scada nivelul de colestetol rau, pot sa scada presiunea arteriala si pot diminua riscul de a aparea probleme cu ritmul cardiac.

Sushi vine cu vitamine, cu minerale, cu antioxidanti si cu fibre. Algele, mai ales  cele nori uscate sunt cele mai bune surse de vitamina A, B2, B9, C dar si de fier si magneziu. Fructul Avocado vine si el cu lotul sau de vitamine. Algele sunt bogate in antioxidanti si ajuta la lupta contra imbatranirii cauzata de radicalii liberi. Algele sunt bogate de asemenea in fibre care ajuta tranzitul intestinal si care pot diminua colesterolul sanguin.

Condimentele ajuta la digestie si sunt bactericide excelente. Condimentele din sushi sunt si ele benefice pentru sanatate. Ghimbirul ajuta la digestie si pot combate bacteriile din carne. Este ideal si pentru a lupta contra starilor de greata, pentru a preveni racelile si vine cu multa energie. Condimentul wasabi ajuta si el la distrugerea bacteriilor.

In plus, sushi vine cu un nivel ridicat de energie. Ghimbirul este cel care iti poate conferi un plus de tonus. Fructul avocado este ideal si el in caz de oboseala.

About the author
articolesite

Leave a Comment