Top 5 cele mai sanatoase condimente

Condimentele sunt cele care se imbina cu cele mai bune ingrediente pentru a veni cu cele mai delcioase savori. Dar cel mai adesea acestea pot fi si o sursa nebanuita de zahar, de sodiu, de materii grase ascunse, chiar de produse chimice in anumite cazuri. Condimentele urmatoare nu numai ca sunt savuroase, dar sunt si benefice pentru sanatate si slabe in calorii. Iata care sunt acestea.

Kimchi. Este un amestec puternic si foarte picant ardei iute, de sare, de usturoi, de ridichi si de varza chinezeasca pus la fermentat. Este un condiment care poate intari sistemul imunitar, care poate reduce colesterolul si care poate facilita digestia folosit in orez si supa de taietei.

Sriracha. Este un sos picant thailandez care merge de minune cu fructele de mare. O combinatie exploziva de ardei iute, de usturoi, de zahar, sare si otet distilat. Are un gust picant savuros datorita capsaicinei, un compus care este asociat cu reducerea cancerului de prostata. In plus, acest compus mai poate reduce durerile cronice de spate si artroza.

Harissa. Este o pasta picanta si aromatizata din piure de ardei iute rosu, usturoi, seminte de coriandru si ulei de masline. Se foloseste pentru carnea de pasare, pentru cous-cous, tocanite si supe. Este o modalitate excelenta pentru a veni cu mai multa savoare pentru felurile de mancare fara sa adaugi grasime si calorii. Poate intari sistemul imunitar iar ardeii iuti contin betacaroten care se transforma in vitamina A in sange si care te ajuta sa lupti contra infectiiolor si inflamatiilor.

Dukkah. Un codiment egiptean facut dintr-un amestec de ierburi, nuci si seminte zdrobite, – de susan de exemplu si din mirodenii- chimion, coriandru, scortisoara, nucsoara, sare si piper. O pasta aromatica care vine cu cele mai delicioase savori pentru legume, carne si paine. Este o sursa savuroasa de proteine si de materii grase bune pentru inima.

Chimichurri. Este un sos verde foarte picant, o combinatie exotica de ierburi si condimente, amestecate cu ulei de masline, cu suc de lamaie si otet alb. Deoarece contine si patrunjel este bogat in vitamina C si un compus numit apiol care protejeaza rinichii.

About the author
articolesite

Leave a Comment