Top plante aromatice must have pentru sanatate

Delicioase si foarte populare de secole intregi, datorita numeroaselor atuuri pentru sanatate, plantele sau ierburile aromatice sunt un veritabil must have pentru orice bucatarie sanatoasa.

Care sunt insa plantele aromatice care ar trebui sa se regaseasca si la tine in bucatarie?

Menta. Menta o planta aromatica plina de prospetime cu cel mai racoritor efect. Din aceste motive, se foloseste cel mai adesea in bauturi. Dar frunzele de menta sunt foarte eficiente si pentru a elimina mirosurile neplacute din gura dar si pentru a albi dintii.

In plus, menta se poate folosi si pentru a purifica sangele, pentru a calma sistemul digestiv si iritatiile din intestin.

Menta se poate consuma in infuzii sau ape aromatizate vara, in limonade, in salate dar si in anumite deserturi delicioase.

Busuiocul. Busuiocul este o planta aromatica cu un parfum foarte intens. Este delicios in supe, alaturi de rosii si de mozzarella, dar si in tarte delicioase cu fructe.

Coriandrul. Este o planta aromatica folosita inca din negura vremii. Se poate consuma sub forma de pudra sau de boabe dar varianta sa proaspata vine cu un plus de savoare si parfum pentru orice preparat.

Coriandrul este delicios in risotto, alaturi de couscous sau de paste, dar si pe tot felul de tartine, singura limita fiind imaginatia.

Cimbrul. Cimbrul este o planta aromatica foarte celebra in regiunea mediterana cu un parfum si o savoare foarte puternice. Vine cu un plus de savoare si de miros, astfel incat te ajuta sa reduci numarul de materii grase folosite in preparate. In plus, cimbrul are o multime de avantaje nutritionale, printre ele numarandu-se si puterea sa antioxidanta.

Este cel mai delicios in supe, in umpluturi, supe sau tocanite.

Rozmarinul. Rozmarinul este un clasic printre plantele aromatice, o planta cu cele mai benefice proprietatai anti-inflamatorii. Poate proteja vasele de sange si ameliora sanatatea cardiovasculara.

Rozmarinul este ce mai delicios alaturi de carnea preparata pe gratar, de rosii sau de orez. Dar se poate folosi si alaturi de paine. Dar stiai ca rozmarinul este delcios si in deserturi? Va pune cel mai bine in valoare preparatele pe baza de fructe dar si cele pe baza de ciocolata neagra.

About the author
articolesite

Leave a Comment