Topul alimentelor care te mentin in forma

Prezente de-a lungul intregului an pe raioanele supermarketurilor, aceste fructe si legume, pe langa ca sunt cele mai ieftine, ne pastreaza sanatosi si in forma.

Ceapa calmeaza inflamatiile. La fel ca toate alimentele din familia Liliaceelor, ceapa este un aliment-medicament. Studiile au confirmat : ceapa calmeaza si previne inflamatiile deoarece contine o multime de substante antibacteriene. In plus, ceapa este bogata in antioxidanti puternici care ne protejeaza de radicalii liberi, de imbatranire si de cancer.

Fulgii de ovaz diminueaza colesterolul. Bogati in magneziu si in fibre specifice, o doza zilnica de 50 de grame de fulgi de ovaz scade nivelul de colesterol rau, dupa cum au demonstrat o multime de studii efectuate in acest sens. In plus, fulgii de ovaz contin o multitudine de nutrienti benefici care ne protejeaza de cancer.

Ardeiul, ideal pentru imunitate. Galben, rosu, verde sau portocaliu, ardeiul contine o combinatie de Vitamina C si de beta-caroten care il transforma intr-o veritabila arma pentru intarirea apararii imunitare. In plus, ardeiul ne protejeaza ochii si celulele impotriva degenerescentei. Si vin cu un plus de culoare in farfurie.

Kiwi previne durerile de cap. Bogat in vitamina C (doua fructe de kiwi sunt suficiente pentru a acoperi doza zilnica recomandata), kiwi contine magneziu, acid folic si zinc care ne protejeaza organismul de consecintele nefaste ale stresului. In plus, datorita acizilor aminati, kiwi contribuie la dilatarea vaselor de sange si impeidica aparitia durerilor de cap provocate de tensiune. Printre altele, kiwi stimuleaza tranzitul intestinal.

Cartofii confera energie. Condamnati pe nedrept de majoritatea dieteticienilor timp de mai multi ani (in special de cei care promoveaza un regim sarac in glucide si in feculenti), cartofii au revenit in forta in ultimii ani. Organismul are nevoie de aceste glucide care reprezinta principala sursa de energie pentru muschii si creierul nostru. In plus, cartofii contin un nivel ridicat de nutrienti diversi, esentiali pentru sanatate precum fier, potasiu, vitamine din grupa B si folati. Prin urmare, cartofii sunt ideali atat pentru energie cat si pentru silueta.

About the author
articolesite

Leave a Comment