Tot ce trebuie sa stii despre incredibilele proprietati ale condimentului wasabi

Atunci cand ne gandim la wasabi, cel mai adesea ne vine in minte pasta verde extrem de iute care se serveste in toate restaurantele japoneze. Dar ceea ce trebuie sa stii este ca acel wasabi nu este adevaratul wasabi ci un amestec de hrean, de mustar chinezesc si de colorant alimentar verde.

Adevaratul wasabi, numit si hrean japonez, este o planta erbacee rara care creste in apropiere de raurile reci din Japonia. Este cultivata aici inca din secolul X. Aceasta planta este considerata a fi un condiment indispensabil din bucataria japoneza. Din aceeasi famile ca si varza, napii sau mustarul, condimentul wasabi are aceleasi beneficii ca si acestea.

Un agent anti-microbian natural. Wasabi este un agent anti-microbian natural folosit pentru a distruge bacteriile. Acesta este extrem de eficient pentru a stopa propagarea bacteriei E Coli, pentru eliminarea parazitilor si pentru a stimula sistemul imunitar. Poate contribui si la suprimarea bacteriilor nocive pentru organism. Are deci si propretati anti-septice din aceste motoive fiind asociat cu peste crud in deliciosul sushi.

Un anti-inflamatoriu. Chiar daca poate provoca o iritatie lejera la nivelul cailor respiratorii, condimentul wasabi poate avea o actiune anti-inflamatorie pentru intregul corp. Mancand wasabi vei putea bloca prostaglandina, principalul neurotransmitator responsabil cu inflamatiile. Studiile au demonstrat faptul ca poate diminua si umflarea articulatiilor, poate contribui la mentinerea integritatii osoase si reduce riscul de osteoporoza.

Un stimulant digestiv. Principalii compusi ai condimentului wasabi pot stimula digestia si pot ameliora functionarea vezicii biliare. Aceasta pasta verde contine o cantitate importanta de fibre alimentare, de vitamine si de minerale.

Un agent anti-cancer. Condimentul wasabi este extrem de eficient pentru:

-cancerul de prostata si de san, permitand eliminarea excesului de estrogen.

– cancerul de stomac, participand la inhibarea proliferarii celulelor canceroase.

Este foarte eficient si pentru a lupta contra bolilor cardiovasculare, a imbatranirii datorita anti-oxidantilor, este bogat in calciu, in fosfor, in magneziu, zinc, potasiu, vitamina C, B1, B2 si B6.

In plus, condimentul wasabi te poate ajuta atunci cand tii o cura de slabire. Va veni cu un plus de exotism si de savoare pentru toate felurile de mancare.

About the author
articolesite

Leave a Comment