Totul pentru zambet. Ce tehnici dentare moderne au aparut in ultimii ani?

Zambetul este o adevarata carte de vizita si un instrument de relationare cu cei din jur. Un zambet perfect poate sa deschida o multime de usi si sa creasca increderea in propria persoana. Din pacate, aproape dintotdeauna au existat probleme dentare si tot aproape dintotdeauna oamenii au incercat sa le rezolve. La inceput, lipsurile dentare era rezolvate cu scoici sau alte solutii mai mult sau mai putin sanatoase. De asemenea, igiena dentara era realizata cu frunze sau chiar cu cenusa.

Ultimul secol a insemnat, insa, o evolutie cu adevarat uriasa pentru stomatologie. Din acest secol, ultimii 2-30 de ani au reprezentat un avant incredibil. In acesti ani au aparut tehnologii extrem de interesante, au disparut tratamentele dureroase iar zambetul a putut fi redat in cel mai frumos mod posibil.

Care sunt cele mai interesante tehnici dentare din stomatologie?

  1. Aparatele dentare invizibile. Aparatele dentare au fost folosite intens in ultimii ani, de cand a aparut ideea aparatului invizibil. Daca la inceput corectiile dintilor se faceau doar cu ajutorul unor aparate metalice, deloc placute din punct de vedere estetic si in cea mai mare parte erau aplicate celor mici, in ultimii ani adultii au inceput sa acorde atentie aparatelor, mai ales ca au aparut solutiile invizibile. Fie ca vorbim despre aparatele dentare linguale sau despre cele cu braketi din portelan, trebuie sa recunoastem ca aceste instrumente de tratament arata din ce in ce mai bine.
  2. Dinti intr-o zi. Una dintre cele mai uimitoare tehnici dentare este cea care ofera dinti intr-o zi pentru pacientii carora le lipsesc toti dintii. Practic, in doar 24 de ore, orice pacient poate sa aiba o dantura perfecta si un zambet cat se poate de increzator, fara a fi nevoie de proteze sau de alte solutii nu tocmai fixe. Procesul de dinti intr-o zi se numeste Axiom, a aparut in Franta si implica nu mai putin de 10 implanturi, 4 pe o arcada si 6 pe alta. Nu este o solutie ieftina, insa este cu adevarat uimitoare.
  3. Fatetele dentare. Este foarte greu sa ai dinti perfect albi, oricat de multa pasta de dinti pentru albire ai folosi si oricat de des ai merge la stomatolog pentru albire. Din fericire insa, daca iti doresti sa te bucuri de dinti albi o poti face prin fatete dentare.Acestea sunt niste foite foarte subtiri de portelan care sunt montate pe dinti si reusesc sa ofere o stralucire aparte zambetului. Fatetele dentare pot sa corecteze o multime de imperfectiuni ale dintilor si sa ofere o doza uriasa de incredere.

Exista o multime de alte tehnologii interesante folosite in stomatologie. De ceva vreme este utilizat zirconiul, atat pentru implanturi cat si pentru coroane dentare. DE asemenea, sunt utilizate sisteme de anestezie din ce in ce mai interesante, in asa fel incat durerea nu mai este de mult o realitate.

Daca vrei sa ai un zambet perfect, vestea buna este ca indiferent de conditia in care se afla cavitatea ta bucala, il poti obtine. Vestea proasta este ca nu este tocmai ieftin.

About the author
articolesite