3 alternative sanatoase la zaharul alb

Zaharul alb este conform mai multor cercetatori, extrem de nociv pentru sanatate. Si totusi, consumam acest zahar rafinat in cantitati foarte mari, un zahar transformat, compus din 99% din zaharoza care nu contine nutrienti si care are o multime de calorii.

Chiar daca zaharul alb este cel mai popular dintre toate varietatile de zahar, exista o multime de alternative mult mai sanatoase, mai naturale si mult mai benefice pentru sanatate.

Zaharul integral bio, din trestie de zahar. De un maro foarte inchis, zaharrul integral din trestie nu trece prin procesul de albire. Si cum nu trece prin niciun proces de transformare, isi pastreaza toate vitaminele, sarurile minerale, dar si oligoelementele mai ales magneziul si fluorul. Contine si fibre si proteine in plus. Parfumul sau cu note de caramel, de vanilie sau lemn dulce si gustul sau de vanilie este mult mai interesant decat cel al zaharului rafinat.

Astfel ca nu vei folosi mult si vei diminua in acelasi timp aportul de calorii. Nu confunda insa zaharul inregral bio de trestie cu zaharul brun, cassonada. Acestea nu sunt altceva decat un zahar alb colorat cu caramel.

Siropul de artar. Siropul de artar este un indulcitor 100% natural provenit direct din arbore. Este obtinut direct din seva artarului de zahar si are un procent de 80% sucroza si 68% glucide. Siropul de artar este foarte bun pentru sanatate deoarece are un nivel ridicat de polifenoli si de antioxidanti. Are un gust delicios de ambra si poate parfuma in doze mici iaurtul, clatitele si alte preparate dulci.

Siropul de agave. Extras dintr-o planta mexicana din familia cactusilor, siropul de agave se produce doar in America de Sud si  Mexic. Este un nou indulcitor la moda cu o mare putere de indulcire si un gust neutru, ideal pentru bucatarie. Siropul de agave este constituit in mare parte din fructoza si are un indice glicemic de doua ori mai mic decat mierea si de trei ori mai mic decat zaharul clasic. Contine si fier, calciu, potasiu, magneziu, siliciu si saruri minerale. Se poate folsoi in preparatele reci cat si in cele mai calde.

About the author
articolesite

Leave a Comment