4 semne care arata ca esti alergic la gluten fara sa stii asta

Nu trebuie sa faci un soc anafilactic pentru a constientiza ca esti alergic la anumite produse. Unele semne, mai mult sau mai putin usoare si recurente sunt emise de catre corp si te pot informa ca suferi din cauza unor anumite tipuri de alergie.

Studiile au demonstrat ca doar un procent de 20% dintre persoanele care sunt alergice la gluten stiu ca sufera din cauza asta. Cam ciudat. Nu-i asa? Oare ar putea sa fie si cazul tau? Iata care sunt semnele care indica faptul ca suferi din cauza unei alergii la gluten.

Oboseala. Gradul de alergie la gluten difera de la o persoana la alta. Unii ar trebui sa consume gluten in cantitati mari pentru a aparea simptomele unei alergii in timp ce pentru altii chiar si cele mai slabe reziduuri cauzeaza probleme. Aici intra dureri abdominale intolerabile, crize de diaree, voma sau o pierdere de greutate importanta.

Poti banui de asemenea ca glutenul se poate afla la originea problemelor tale daca suferi din cauza unei stari importante si subita de oboseala de fiecare daa cand consumi alimente care contin gluten.

Dureri de cap. Daca dupa ce mananci o felie de paine sau produse de patiserie simti ca te ia cu dureri de cap care nu trec cu niciun fel de medicament si daca simti o presiune in tample, ba chiar ca durerile se accentueaza sau se prelungesc poate ca ar trebui sa vezi care este legatura intre alimentatie si durerile de cap. Poate consumi prea multe aliment bogate in gluten.

Probleme digestive. Daca te confrunti cu dureri de stomac imediat dupa ce ai consumat anumite alimente care contin gluten, iata semnul unei alergii lejere la gluten. Este si cazul daca suferi din cauza balonarilor, a unor stari de greata subite sau daca digeri din ce in ce mai greu alimentele.

Pete pe brate. Keratoza pilara este cauzata de non-absorbtia grasimilor de catre intestine. Se crede ca sistemul digestiv este perturbat de gluten si astfel apar aceste pete cutanate pe brate. Daca vei reununta la alimentele care contin gluten vei vedea cum incet-incet dispar petele.

About the author
articolesite

Leave a Comment